Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zmaga! Slovenci se bodo borili za Tokio in polfinale evropskega prvenstva

Deli na:
Zmaga! Slovenci se bodo borili za Tokio in polfinale evropskega prvenstva

Jure Dolenec - Foto: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 3. krogu drugega dela evropskega prvenstva na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji danes v Malmöju premagala Portugalsko z 29:24 (14:15). Po peti zmagi si je že izborila nastop na aprilskem kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu in vsaj tekmo za peto mesto na tem EP.

Slovenija ima po današnji zmagi nad Portugalsko - pred tem je premagala tudi Poljsko, Švedsko, Švico in Islandijo ter izgubila proti Madžarski - tudi lepe možnosti, da se prebije v polfinale.

To bo odvisno od razpleta njene tekme v zadnjem krogu skupine II z Norveško, ki se bo v sredo pričela ob 18.15, a tudi od dvobojev madžarske izbrane vrste. Naša vzhodna soseda se bo drevi ob 20.30 pomerila s Švedsko, v sredo ob 16. uri pa še s Portugalsko.

Po nepopolnem tretjem krogu v skupini II v Malmöju sta na vrhu Norveška (tekma manj) in Slovenija s po šestimi točkami, Madžarska (tekma manj) jih ima štiri, Portugalska in Islandija (tekma manj) po dve, Švedska (tekma manj) pa je brez točk.

Danes bosta v Malmö Areni na sporedu še dve tekmi: ob 18.15 se bodo pomerili Norvežani in Islandci, ob 20.30 pa Madžari in Švedi.

Na finalni del, ki bo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu, bosta napredovali dve najboljši izbrani vrsti iz Malmöja, ki se bosta v petek v polfinalu v švedski prestolnici pomerili s Hrvaško in Španijo, najboljšima iz skupine I na Dunaju. Tretjeuvrščeni reprezentanci v drugem delu tekmovanja bosta v soboto igrali za končno peto mesto.