mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zdravnik nemške nogometne reprezentance meni, da bi morali zdrave, mlade športnike cepiti kot zadnje

Deli na:
Zdravnik nemške nogometne reprezentance meni, da bi morali zdrave, mlade športnike cepiti kot zadnje

Nemška nogometna reprezentanca. - Foto: Profimedia

Na dan, ko je bil v Nemčiji proti novemu koronavirusu cepljen milijonti prebivalec, je eden glavnih nemških športnih zdravnikov podal mnenje, da naj bodo mladi športniki oz. nogometaši v zadnji skupini za cepljenje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Nemčiji je bilo v treh tednih cepljenih 1.048.160 prebivalcev ali 1,26 odstotka vseh nemških državljanov. V petek je natančna številka 79.759 cepljenih. Polovica cepljenih v prvi fazi je prvi odmerek dobila zaradi tveganja na delovnem mestu, preostali cepljeni pa izhajajo iz najbolj ogroženih starostnih skupin, dodaja dpa.

Danes je za nemške medije spregovoril zdravnik nemške nogometne reprezentance Tim Meyer, eden od glavnih tvorcev higienskih ukrepov lani spomladi, ki so omogočili, da je Nemčija kot prva v Evropi po prvem valu pandemije zagnala nogometno prvenstvo.

Meyer je dejal, da naj bodo zdravi in mladi nogometaši med zadnjimi na vrsti za cepljenje. Podobnega mnenja je tudi za udeležence evropskega nogometnega prvenstva in olimpijskih iger v Tokiu, a ob tem poudarja, da ne izključuje politične odločitve, ki bi omogočila varno izvedbo dveh najpomembnejših športnih dogodkov 2021.

Podobno mnenje je pred kratkih izrazil tudi član Mednarodnega olimpijskega komiteja Dick Pound, ki je predlagal prioritetno cepljenje za vse udeležence olimpijskih iger letos julija in avgusta.