ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zavec proti Lari po pasove WBA, WBF in IBO ter večno slavo

Deli na:
Zavec proti Lari po pasove WBA, WBF in IBO ter večno slavo

Foto: Bobo

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec se bo v Hialeahu na Floridi pomeril s Kubancem Erislandyjem Laro. Zavec, prvak v supervelterski kategoriji verzije WBF, bo z v ZDA živečim Kubancem boksal za svetovne naslove v verzijah WBA, WBF in IBO. Dvoboj bo na sporedu ob 3. uri v četrtek zjutraj po slovenskem času.

Dejan Zavec se v Hialeahu pri Miamiju nahaja že ves teden, tako da se je na dvoboj dobro pripravil tudi kar se časovne razlike tiče. Nasproti mu bo stal predstavnik vrhunske kubanske šole boksa, Lara je doslej boksal 25-krat, ima 21 zmag, 12 s KO, dva neodločena rezultata in dva poraza. Je aktualni svetovni prvak verzij WBA in IBO.

Zavec, ki mu bo v vsakem primeru ostal šampionski pas verzije WBF, saj vodstvo ni pristopilo k pogajanjem okoli združevanja pasov, je v svojih dosedanjih 38 dvobojih dosegel 35 zmag, 19 s KO, in doživel tri poraze. Dvoboj Zavec - Lara bo osrednji dogodek večera, ki spada v letos ustanovljeno serijo visoko kakovostnih dvobojev Premium Boxing Champions, in ga bo prenašala televizijska hiša ESPN, videti pa ga bo moč tudi na slovenski nacionalni televiziji.

Ptujčan se zaveda, da bo to eden njegovih najtežjih dvobojev v karieri. Laro, ki ima za sabo slavno kubansko šolo boksa, izjemno spoštuje, a želi dokazati, da je na njegovi ravni. Čeprav v boksarskem svetu ni veliko takih, ki bi Zavcu pripisovali veliko možnosti za uspeh, želi Mr. Simpatikus dokazati, da lahko 39-letni borec užene velikega, sedem let mlajšega favorita.