Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Magazin

Zavec gre v boksarski pokoj: Čas je za nove zmage, tokrat izven ringa

Deli na:
Zavec gre v boksarski pokoj: Čas je za nove zmage, tokrat izven ringa

Foto: Bobo

Slovenski boksar Dejan Zavec se je na Florido odpravil z jasnim ciljem: šokirati svet boksa in v ZDA živečemu Kubancu Erislandyju Lari, številki 1 svetovne supervelterske kategorije in enemu najboljših borcev nasploh, odvzeti naslova svetovnega prvaka po verzijah WBA in IBO. A načrt se ni izšel: Lara je po Zavčevi poškodbi ubranil svoja naslova.

Trdobojec, ki je postavil Slovenijo na zemljevid svetovnega boksa in s svojim "Mr. Simpatikus" pristopom k športu in življenju nasploh postal ljubljenec domačih navijačev, se je po četrtem porazu v profesionalni karieri, v kateri ob 35 zmagah ne pozna klasičnega "knock-downa", kaj šele "knock-outa", odločil za izjemno pomemben korak v svoji karieri.

"V boksu ni skrivalnic. Telo borcu pove, kdaj pride čas ... 23 let je bilo dovolj. Čas je za nove zmage, tokrat izven ringa," je za svoja uradna profila na Facebooku in Twitterju povedal Zavec in se ob tem dotaknil tudi številnih ljudi, ki so bili tako ali drugače del njegove športne zgodbe: "Hvala vsem in vsakemu posebej! Brez vas mi ne bi uspelo priti tako daleč!"

Zavec je že večkrat poudaril, da ga kot športnika zanimajo zgolj največji izzivi. Človek, ki je boks približal ljudem in s svojo zgodbo navdihnil mnoge, je v ta šport, ki ne dopušča napak, zašel relativno pozno, pri 16 letih, in nato dosanjal sanje, kar je dano le redkim izbrancem. Potem ko je leta 2009 v Južnoafriški republiki osvojil naslov IBF svetovnega prvaka v velterski kategoriji in pas nato trikrat uspešno obranil, je temu letos spomladi dodal še pas WBF svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji. Čeprav mu ta pas s porazom proti Lari ni bil odvzet, se je Zavec odločil, da ga ne bo branil.

Ptujčan se v Slovenijo vrača v soboto, ko ga bodo v domačih Juršincih uradno sprejeli navijači, ki so v velikem številu z njim v ZDA odpotovali tudi tokrat. Od kariere profesionalnega športnika se bo Zavec uradno poslovil na posebnem dogodku, podrobnosti o tem pa bo razkril čez nekaj dni.

loading...
Loading...