Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zavec proti Lari do četrtega poraza v karieri

Deli na:
Zavec proti Lari do četrtega poraza v karieri

Foto: Reuters

Slovenski boksar Dejan Zavec je v Hialeahu na Floridi vknjižil svoj četrti poraz v karieri. S tehničnim knock outom ga je v 3. rundi supervelterske kategorije premagal Kubanec Erislandy Lara, ki je tako zadržal naslova prvaka WBA in IBO.

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec na dvobojih v Združenih državah Amerike nima sreče. Tokrat je proti 32-letnemu Lari izgubil že v 3. rundi, ko je sodnik po levem direktu Američana dvoboj predčasno prekinil. Lara je sicer svoje delo konkretneje začel že v drugi rundi, ko je Zavcu prav tako z levim direktom že zamajal tla pod nogami. V naslednji rundi je bilo dvoboja konec, saj je glavni sodnik v ringu Telis Assimenios zaradi Zavčeve poškodbe in bolečin v desni rami prekinil dvoboj. Za Zavca, ki kljub porazu ostaja prvak v supervelterski kategoriji verzije WBF, je to četrti poraz v karieri, tretji v ZDA.

Prvič je Ptujčan v profesionalni karieri izgubil 29. septembra 2008 proti Rafaelu Jackiewiczu na Poljskem, potem pa je trikrat priznal poraze čez lužo. V Biloxiju ga je 4. septembra 2011 premagal Andre Berto, 9. marca 2013 je bil v Brooklynu zanj usoden Keith Thurman, tokrat je bil boljši še Lara.

V ZDA živeči Kubanec Lara je doslej boksal 26-krat, zdaj ima 22 zmag, 13 s KO, dva neodločena rezultata in dva poraza. Zavec je v svojih 39 dvobojih doslej dosegel 35 zmag, od tega 19 s KO, en dvoboj se je končal neodločeno, tokrat je zabeležil četrti poraz. Ptujčan je kljub temu ostal prvak po verziji WBF, saj vodstvo tekmovanja ni pristopilo k pogajanjem okoli združevanja pasov. Zaradi tega bo bržkone v karieri boksal vsaj še enkrat.

Zavec je sicer pred dvobojem napovedoval, da se zaveda enega svojih najtežjih dvobojev v karieri. Želel je dokazati, da je na ravni sedem let mlajšega nasprotnika, a je Kubanec že v tretji rundi končal njegove sanje o uspehu v Meki boksa - ZDA.