vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Magnifico Odkrito.si

Magnifico v nebesih

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zasavski prostovoljci prejeli priznanja

Deli na:
Zasavski prostovoljci prejeli priznanja

Nosilci nazivov Prostovoljec zasavske regije 2021 - Foto: Igor Gošte

Znani so prejemniki nazivov natečaja Prostovoljec zasavske regije 2021. Nazive so prejeli štirje prostovoljci posamezniki, v vsaki občini po en, ena prostovoljska organizacija in en prostovoljski projekt. Glas za posameznika je preko poslanega SMS sporočila oddalo 211 oseb, za projekt pa 243.

Nosilci nazivov Prostovoljec zasavske regije 2021 so postali: Maja Odlazek iz Podkuma, ki je prostovoljka v Kulturnem društvu Podkum, Mijo Levačič iz Litije, ki je prostovoljec Društva žarek upanja, Slobodan Filipovič iz Hrastnika, ki je predsednik Kulturno umetniškega društva Veter in Nataša Pavlovič iz Trbovelj, ki je prostovoljka Društva prijateljev mladine Trbovlje. Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 je prejelo Planinsko društvo Hrastnik. Naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2021 pa projekt Prostofer v občini Hrastnik. Letos sklepnega dogodka zaradi epidemije ni bilo. Nazive so/bodo prejemnikom podelili individualno na Občinah. V Hrastniku so bili nazivi že podeljeni, od koder so tudi fotografije.

Župan občine Hrastnik Marko Funkl je ob podelitvi povedal: „Pri prostovoljstvu gre za izjemno bogat in širok spekter dejavnosti, v katere so vpeti številni občani. S svojim nesebičnim delom dajejo življenju v občini dodatno razsežnost in ustvarjajo številne lepe trenutke na humanitarnem, športnem, kulturnem in drugih področjih.“

Kot smo zapisali, je med prejemniki naziva prostovoljec leta 2021 tudi Hrastničan Slobodan Filipovič, ki s svojo energijo in vloženim časom zadnja leta pomaga pri podpori za izgradnjo novega doma starejših v Hrastniku, in ki je seveda vpet v številne kulturne prireditve v občini. Med organizacijami so člani in članice Planinskega društva Hrastnik svetel zgled številnim planinskim in drugim društvom, kako z vztrajnostjo, prostovoljnim delom in vizijo urediti določeno infrastrukturo in skupaj z najemnikom oživiti lokacijo na Kalu, kjer so opravili kar tisoč ur prostovoljnega dela. Prav tako pa je za starejše v občini velika pridobitev brezplačen prevoz za starejše, ki ga v Hrastniku poznajo pod imenom Prostofer.

Javni natečaj Prostovoljec zasavske regije izvaja Regionalni center NVO v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Občino Litija, Občino Hrastnik, Občino Trbovlje in Slovensko filantropijo, koordinatorice mreže slovenskih prostovoljskih organizacij.