zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

aki Njena.si

Kje tiči vzrok za Akijevo prerano slovo?

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Magazin

Zasavski prostovoljci prejeli priznanja

Deli na:
Zasavski prostovoljci prejeli priznanja

Nosilci nazivov Prostovoljec zasavske regije 2021 - Foto: Igor Gošte

Znani so prejemniki nazivov natečaja Prostovoljec zasavske regije 2021. Nazive so prejeli štirje prostovoljci posamezniki, v vsaki občini po en, ena prostovoljska organizacija in en prostovoljski projekt. Glas za posameznika je preko poslanega SMS sporočila oddalo 211 oseb, za projekt pa 243.

Nosilci nazivov Prostovoljec zasavske regije 2021 so postali: Maja Odlazek iz Podkuma, ki je prostovoljka v Kulturnem društvu Podkum, Mijo Levačič iz Litije, ki je prostovoljec Društva žarek upanja, Slobodan Filipovič iz Hrastnika, ki je predsednik Kulturno umetniškega društva Veter in Nataša Pavlovič iz Trbovelj, ki je prostovoljka Društva prijateljev mladine Trbovlje. Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 je prejelo Planinsko društvo Hrastnik. Naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2021 pa projekt Prostofer v občini Hrastnik. Letos sklepnega dogodka zaradi epidemije ni bilo. Nazive so/bodo prejemnikom podelili individualno na Občinah. V Hrastniku so bili nazivi že podeljeni, od koder so tudi fotografije.

Župan občine Hrastnik Marko Funkl je ob podelitvi povedal: „Pri prostovoljstvu gre za izjemno bogat in širok spekter dejavnosti, v katere so vpeti številni občani. S svojim nesebičnim delom dajejo življenju v občini dodatno razsežnost in ustvarjajo številne lepe trenutke na humanitarnem, športnem, kulturnem in drugih področjih.“

Kot smo zapisali, je med prejemniki naziva prostovoljec leta 2021 tudi Hrastničan Slobodan Filipovič, ki s svojo energijo in vloženim časom zadnja leta pomaga pri podpori za izgradnjo novega doma starejših v Hrastniku, in ki je seveda vpet v številne kulturne prireditve v občini. Med organizacijami so člani in članice Planinskega društva Hrastnik svetel zgled številnim planinskim in drugim društvom, kako z vztrajnostjo, prostovoljnim delom in vizijo urediti določeno infrastrukturo in skupaj z najemnikom oživiti lokacijo na Kalu, kjer so opravili kar tisoč ur prostovoljnega dela. Prav tako pa je za starejše v občini velika pridobitev brezplačen prevoz za starejše, ki ga v Hrastniku poznajo pod imenom Prostofer.

Javni natečaj Prostovoljec zasavske regije izvaja Regionalni center NVO v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Občino Litija, Občino Hrastnik, Občino Trbovlje in Slovensko filantropijo, koordinatorice mreže slovenskih prostovoljskih organizacij.