pijana voznica, alkohol Svet24.si

Rezultat alkotesta šokiral radeljske policiste

meteorit Svet24.si

Streljaj od slovenske meje ponoči pristali ...

bencin, dizel, bencinska-črpalka, pomanjkanje Necenzurirano

Pogovoriti se moramo o trgovcih #kolumna

fajon jansa golob tonin bobo Reporter.si

Pleše z volkovi: ozadje brutalnega političnega ...

goran dragic trst 22 af Ekipa24.si

Slovenija v Trstu pokazala svojo moč! Italijani ...

anneliese-kohlmann Odkrito.si

Zgodba o eni najbolj hudobnih žensk v zgodovini

slovenija sekulic Ekipa24.si

Norišnica v Trstu že več kot uro pred tekmo! ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

FOTO: Žaromet za medijsko legendo Demetru Bitencu

Deli na:
FOTO: Žaromet za medijsko legendo Demetru Bitencu

Foto: M24

Na Gospodarskem razstavišču so drevi podelili deset novih medijskih nagrad žarometi medijem in ustvarjalcem medijskih vsebin, ki so najbolj zaznamovali leto 2016.

Nagrado za medijsko legendo je prejel slovenski filmski in gledališki igralec Demeter Bitenc, nagrado za družbeno odgovorni projekt leta pa projekt Marka Sorška Sokija "20 za 20".

Namen projekta 20 za 20 je zagotoviti glasbene inštrumente za čim več slovenskih šol.

Kategorije, v katerih so razdelili žaromete, so bile pesem leta, glas leta, filmska zgodba leta, igralka in igralec leta, zabavna TV-oddaja leta, voditelj oziroma voditeljica informativne oddaje, tekmovalna TV-oddaja leta, nabrušen TV-jezik leta ter gostitelj oziroma gostiteljica razvedrilne TV-oddaje leta. Dva nagrajenca pa je izbralo tudi uredništvo revije, to je za družbeno odgovoren projekt leta in za medijsko legendo.

Nagrado za zabavno TV-oddajo leta je izmed šestih nominiranih oddaj prejel zabavni šov TV Slovenije Vse je mogoče, nagrado za najboljšo tekmovalno oddajo pa MasterChef Slovenije. Pesem leta 2016 je postala skladba To mi je všeč pevke Nine Pušlar, nagrado za najboljši glas leta je prejel Jan Plestenjak, za igralca in igralko leta pa sta bila izbrana Domen Valič in Katarina Čas.

Žaromet za najboljšega voditelja informativne oddaje je prejel Slavko Bobovnik. Najbolj nabrušen jezik v letu 2016 je imel voditelj oddaje Ta teden na Planet TV Jure Godler. Najboljši gostitelj razvedrilne oddaje pa je postal Denis Avdić, in sicer za oddajo Znan obraz ima svoj glas. Nagrado za filmsko godbo leta je prejel film Pr Hostar.

Prireditev so vodili igralci in voditelji Klemen Janežič, Ajda Smrekar, Ana Maria Mitić in Miha Brajnik. Dogodek pa je potekal pod okriljem medijske skupine Media24.

Žarometi so nagrade tistim, ki so jih v minulem letu v medijih najbolj opazili gledalci in poslušalci, medijski ustvarjalci, poznavalci in strokovnjaki, podeljene pa so bile za področje glasbe, filma, igre in televizije. Tri predloge za vsako od desetih nagrad so podali bralci, gledalci in poslušalci, tri uredništvo revije Vklop, zmagovalce pa je izbrala 23-članska žirija, sestavljena iz strokovnjakov z različnih področij medijev in kulture.