Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

primož roglič iejdz3 Ekipa24.si

Dobrodelnost ali kaj drugega? Poglejte, za kakšno...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

roglic 1 Ekipa24.si

Uau! Bi imeli uro, narejeno po navdihu Rogličeve ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zagnanci na kolesih Pony bodo znova trpeli ob vzponu na Vršič

Deli na:
Zagnanci na kolesih Pony bodo znova trpeli ob vzponu na Vršič

Udeleženec "dirke" Red Bull Goni Pony - Foto: Carmen leban

Prvo junijsko soboto bo v Kranjski Gori spet retro kolesarski praznik. Ljubitelji koles Pony se bodo že osmič povzpeli na prelaz Vršič, tokrat jih izziv čaka že 4. junija.

Kot so sporočili prireditelji dogodka, bodo retro navdušenci izpod kranjskogorskih smučišč startali ob 15. uri in se po 13,5 kilometra dolgi progi podali proti Vršiču. Kolesarji bodo morali premagati tudi višinsko razliko 801 metra, rekord proge pa zaenkrat znaša 39 minut in 39 sekund.

Udeleženci dogodka morajo kolesariti s Ponyjem. Dovoljena so 20-palčna kolesa brez pogonskih motorjev in karbonskih dodatkov ter brez prestav, so na spletni strani pravila pojasnili prireditelji.

Ob 17. uri se bodo vsi tekmovalci spustili v dolino, kjer bo ob 18.20 na vrsti podelitev, od 19. ure naprej pa "retro žur". Tekmovalcem predlagajo, naj bodo že med dirko oblečeni v retro slogu, ki je bil priljubljen v času izdelave Rogovih Ponyjev od sredine šestdesetih do sredine osemdesetih, saj bodo ocenjevali tudi celostno podobo udeležencev.

Na lanski sedmi izvedbi je bilo na startu 955 kolesarjev. Drugič zapored je zmagal Luka Kovačič, ki je tudi aktualni rekorder. Lani je bil 15 sekund počasnejši. V ženski konkurenci je zmagala Barbara Trunkelj, ki je na Vršič prikolesarila v 49 minutah in je bila edina kolesarka, ki ji je to uspelo pod eno uro. Zmagovalka naj retro sloga je bila Lucija Guzaj, naj retro tip pa je postal Matic Uran.