Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zagnanci na kolesih Pony bodo znova trpeli ob vzponu na Vršič

Deli na:
Zagnanci na kolesih Pony bodo znova trpeli ob vzponu na Vršič

Udeleženec "dirke" Red Bull Goni Pony - Foto: Carmen leban

Prvo junijsko soboto bo v Kranjski Gori spet retro kolesarski praznik. Ljubitelji koles Pony se bodo že osmič povzpeli na prelaz Vršič, tokrat jih izziv čaka že 4. junija.

Kot so sporočili prireditelji dogodka, bodo retro navdušenci izpod kranjskogorskih smučišč startali ob 15. uri in se po 13,5 kilometra dolgi progi podali proti Vršiču. Kolesarji bodo morali premagati tudi višinsko razliko 801 metra, rekord proge pa zaenkrat znaša 39 minut in 39 sekund.

Udeleženci dogodka morajo kolesariti s Ponyjem. Dovoljena so 20-palčna kolesa brez pogonskih motorjev in karbonskih dodatkov ter brez prestav, so na spletni strani pravila pojasnili prireditelji.

Ob 17. uri se bodo vsi tekmovalci spustili v dolino, kjer bo ob 18.20 na vrsti podelitev, od 19. ure naprej pa "retro žur". Tekmovalcem predlagajo, naj bodo že med dirko oblečeni v retro slogu, ki je bil priljubljen v času izdelave Rogovih Ponyjev od sredine šestdesetih do sredine osemdesetih, saj bodo ocenjevali tudi celostno podobo udeležencev.

Na lanski sedmi izvedbi je bilo na startu 955 kolesarjev. Drugič zapored je zmagal Luka Kovačič, ki je tudi aktualni rekorder. Lani je bil 15 sekund počasnejši. V ženski konkurenci je zmagala Barbara Trunkelj, ki je na Vršič prikolesarila v 49 minutah in je bila edina kolesarka, ki ji je to uspelo pod eno uro. Zmagovalka naj retro sloga je bila Lucija Guzaj, naj retro tip pa je postal Matic Uran.