krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Začenja se največji športni dogodek leta v Sloveniji

Deli na:
Začenja se največji športni dogodek leta v Sloveniji

Planica (fotografija je simbolična). - Foto: M24.si

Največji športni dogodek leta v Sloveniji se bo danes začel s slavnostnim odprtjem. Uvodna slovesnost svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, ki bo potekalo v Planici, se bo danes zvečer v Kranjski gori začela natančno ob 20.23.

V Planici bo 43. svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah potekalo do 5. marca, za naslove svetovnih prvakov v skokih, tekih in nordijski kombinaciji se bo borilo več kot 2000 športnikov.

Danes bo dogajanje še osredotočeno na Kranjsko Goro. Tam bo uradno odprtje SP, na prireditvi, ki ne bo samo športna, ampak tudi glasbeni spektakel, pa bo sodelovalo več kot 130 nastopajočih.

Med njimi bodo tudi skupina Laibach, Ansambel Saša Avsenika in DJ Umek. Sledil bo tudi mimohod nosilcev zastav vseh 65 sodelujočih reprezentanc.

Uro torkovega uradnega začetka prvega velikega dogodka na SP so prireditelji izbrali namenoma, saj simbolizira letnico 2023. Dan pozneje se bo začelo tudi dogajanje na tekmovalnem področju, najprej s kvalifikacijami prvih tekaških preizkušenj, zvečer pa še s kvalifikacijami za prvo skakalno tekmo, žensko posamično na srednji napravi.

V uradnem delu bodo športnike in navijače nagovorili Johan Eliasch, predsednik Mednarodne smučarske in deskarske zveze, predsednik vlade Robert Golob in predsednik Smučarske zveze Slovenije in OK Planica Enzo Smrekar.

Že prej pa se bosta predsednik vlade Golob in predsednik Fisa Eliasch sestala na Brdu, tema njunega pogovora bo trajnostni vidik SP v Planici ter njegov pomen za promocijo Slovenije.