pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Začenja se 68. novoletna turneja, po zlatega orla tudi Peter Prevc

Deli na:
Začenja se 68. novoletna turneja, po zlatega orla tudi Peter Prevc

Foto: Reuters

Z današnjimi kvalifikacijami (16.30) se v nemškem Oberstdorfu začenja prvi vrhunec sezone za smučarske skakalce, 68. novoletna turneja. Zlatega orla za najboljšega bo branil Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je v zadnjih tednih našel zmagovito formo in se v Nemčijo odpravlja v rumeni majici. Prvi favorit slovenske vrste bo izkušeni Peter Prevc.

Kobayashi, ki je lani šele kot tretji skakalec v zgodovini turneji osvojil s pokrom zmag, je pravočasno našel lansko šampionsko formo. Po drugi zmagi to zimo na zadnji postojanki pred začetkom turneje v Engelbergu, skupno pa 15. v karieri, se je v Oberstdorf odpravil v rumeni majici vodilnega skakalca.

A Kobayashi še zdaleč ni edini favorit za skupno zmago. V avstrijski ekipi se je prebudil Stefan Kraft, pri Poljakih je formo našel dvakratni zmagovalec turneje Kamil Stoch, tudi Nemci imajo svojega aduta v Karlu Geigerju, zato bo zanimivo spremljati razplet.

Z zelo lepo popotnico je v Nemčijo odpotoval tudi Peter Prevc, nekdanji skupni zmagovalec novoletne turneje v šampionski sezoni 2015/16, ki je na generalki za štiri skakalnice osvojil svoje prve stopničke to zimo in zaostal le za Kobayashijem.

Poleg Petra Prevca bodo slovenske barve na turneji zastopali še Anže Lanišek, Domen Prevc, Rok Justin, Timi Zajc in Tilen Bartol.

"Osnovni cilj je en tekmovalec do osmega mesta skupno, na vse štirih posamičnih tekmah pa je želja po dva med najboljšo deseterico," je pred odhodom v Oberstdorf dejal glavni trener Gorazd Bertoncelj in kot prvega aduta slovenske ekipe izpostavil Petra Prevca.

Novoletna turneja se bo začela z današnjimi kvalifikacijami ob 16.30 v Oberstdorfu, v nedeljo (17.30) sledi prva tekma, nato se skakalci selijo v Garmisch-Partenkirchen (1. januar 2020/14.00), Innsbruck (4./14.00) in Bischofshofen (6./17.15).