900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za kitaro Jimija Hendrixa si na dražbi obetajo vrtoglav znesek

Deli na:
Za kitaro Jimija Hendrixa si na dražbi obetajo vrtoglav znesek

Foto: arhiv

Prihodnji teden bodo na dražbi ponudili kitaro slovitega kitarista Jimija Hendrixa, ki jo je podaril svojemu bratu. Za 50 let staro kitare znamke Fender Stratocaster si obetajo vrtoglav znesek - med 400.000 in 600.000 funtov (med 540.000 in 810.000 evrov).

Hendrix je kitaro podaril svojemu mlajšemu bratu leta 1964. Takrat naj bi zanjo odštel 250 funtov (okoli 340 evrov). Brat Leon, ki jo je pozneje s pridom uporabljal, je najprej, kot se spominja danes, skoraj ni želel vzeti.

Skupaj s kitaro bo njen kupec prejel še originalno torbo, s katero je Hedrix potoval v času uspešnic, kot so Hey Joe, Purple Haze in The Wind Cries Mary, piše spletni portal Mirror News.

Na internetni dražbi, ki jo pripravlja londonska avkcijska hiša Ted Owen & Co, bodo med drugim naprodaj tudi zelene žametne hlače, s katerimi je upodobljen na platnicah kompilacije Smash Hits iz leta 1969. Zanje si obetajo 5000 funtov (6750 evrov).

Jimi Hendrix (1942-1970) velja za največjega kitarista v glasbeni zgodovini in enega najbolj vplivnih glasbenikov. Revija Rolling Stone ga je nedavno uvrstila na prvo mesto najboljših rock kitaristov vseh časov. Z zasedbo The Jimi Hendrix Experience je najprej zaslovel v Evropi, nato pa še v ZDA, kjer je med drugim nastopil tudi na znamenitem festivalu Woodstock. Umrl je v Londonu, star komaj 27 let.