požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za Fenningerjevo je sezona končana, še preden se je sploh začela

Deli na:
Za Fenningerjevo je sezona končana, še preden se je sploh začela

Foto: Reuters

Avstrijska alpska smučarka Anna Fenninger je padla med pripravami na uvodni veleslalom svetovnega pokala v alpskem smučanju v Söldnu. Potrdil se je najbolj črn scenarij. Prvi pregledi so pokazali, da si je Fenningerjeva strgala križno in stransko vez v desnem kolenu, kar pomeni, da je zanjo še pred prvo tekmo izgubljena celotna sezona.

Branilko zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark in glavno favoritinjo na tekmi na ledeniku Rettenbach so z bolečinami v kolenu s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku. Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija, si je Fenningerjeva pri padcu huje poškodovala koleno, saj je zdravniški pregled pokazal na strgane kolenske vezi, zaradi česar bo morala izpustiti celotno sezono.

Fenningerjeva tako zaradi resne poškodbe ne bo dobila priložnosti za obrambo velikega kristalnega globusa. Po informacijah avstrijskih medijev bodo avstrijsko šampionko operirali še danes v zasebni kliniki Hochrum pri Innsbrucku.

Zaradi poškodbe ne bo nastopila na uvodnem veleslalomu sezone. Fenningerjeva, ki je zdrsnila med treningom, ko ji je spodneslo notranjo smučko, si je zmago na lanski veleslalomski uverturi razdelila z Američanko Mikaelo Shiffrin.

Fenningerjeva je zaradi težav s koleni vadila po prilagojenem programu, od prejšnjega tedna pa je znova začela tudi treninge na snegu, a so se priprave na ledeniško veleslalomsko premiero v Söldnu končale na najslabši možni način, s hudo poškodbo, s tem pa so se tudi končale sanje o novih velikih lovorikah.