pijana voznica, alkohol Svet24.si

Rezultat alkotesta šokiral radeljske policiste

meteorit Svet24.si

Streljaj od slovenske meje ponoči pristali ...

bencin, dizel, bencinska-črpalka, pomanjkanje Necenzurirano

Pogovoriti se moramo o trgovcih #kolumna

fajon jansa golob tonin bobo Reporter.si

Pleše z volkovi: ozadje brutalnega političnega ...

goran dragic trst 22 af Ekipa24.si

Slovenija v Trstu pokazala svojo moč! Italijani ...

1_kaja vidmar Njena.si

Kaja Vidmar objavila prvo fotografijo z ...

slovenija sekulic Ekipa24.si

Norišnica v Trstu že več kot uro pred tekmo! ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za blamažo na oskarjih krive podvojene ovojnice z imeni nagrajencev

Deli na:
Za blamažo na oskarjih krive podvojene ovojnice z imeni nagrajencev

Foto: Profimedia

Zmedo na podelitvi oskarjev, kjer je bil za najboljši film namesto Moonlighta najprej razglašena Dežela La La, naj bi povzročilo računovodsko podjetje.

Na podelitvi oskarjev je za kratek čas obveljalo, da je nagrado za najboljši film prejela Dežela La La Damiena Chazellea, nato se je izkazalo, da je pravi zmagovalec film Moonlight v režiji Barryja Jenkinsa. Po pisanju Los Angeles Timesa je vzrok zmede lahko v podvojenih ovojnicah z imeni nagrajencev, ki čakajo na podeljevalce na obeh straneh odra.

Valli Herman je lani za Los Angeles Times pokukala v ozadje podeljevanja prestižnih nagrad. Pojasnila je, da organizatorji vselej pripravijo dva seta ovojnic, v katerih so kartice z nagrajenci - deloma zaradi poteka samega šova, deloma zaradi varnosti, saj dvojnik zagotavlja možnost preverjanja, v primeru da bi prišlo do kakršnekoli težave.

Na vsaki strani odra podeljevalce čaka nekdo, ki jim mora, glede na nagrajevano kategorijo, predati pravo ovojnico z imenom nagrajenca. Tako polovica ovojnic ostane zaprtih in jih po naznanitvi vseh nagrajencev za nekaj časa shranijo na skrivni lokaciji. Po zaključku slovesnosti pa vse neuporabljene ovojnice in kartice z imeni zmagovalcev uničijo.


Warren Beatty je pojasnil, da sta s Faye Dunaway napačno razglasila dobitnika nagrade za najboljši film, ker je v roke prejel napačno ovojnico, na kateri je pisalo "Emma Stone - Dežela La La". Beatty se je skušal znajti, na koncu pa je njegova sopodeljevalka film, za katerega je Emma Stone pred tem osvojila oskarja za najboljšo žensko vlogo, razglasila za najboljšega.

Emma Stone je nato v zaodrju povedala, da je, medtem ko je Beatty naznanjal letošnjega velikega nagrajenca, kartico, na kateri je bilo zapisano njeno ime, ves čas držala v rokah. Tako se je pojavilo vprašanje, kako je mogoče, da sta v igri dve ovojnici z enako vsebino.

Nad ovojnicami bdi podjetje za revizijo in druge finančno-računovodske storitve PricewaterhouseCoopers (PwC). Iz njihovega podjetja so tudi predstavniki, ki podeljevalcem oskarjev izročajo ovojnice. Podjetje se je za nastalo zmedo opravičilo in priznalo, da je bila Beattyju resnično predana napačna ovojnica.

"Iskreno se opravičujemo ustvarjalcem filmov Moonlight in Dežela La La, Beattyju, Faye Dunaway in vsem gledalcem za napako, ki se je zgodila med najavo oskarja za najboljši film," je podjetje zapisalo v sporočilu za javnost. Dodali so, da so napako hitro odkrili in popravili, trenutno pa še preiskujejo, kako je sploh lahko prišlo do zamenjave ovojnic.