Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Matjaž Kek je nogometaše odpeljal na toplo v špansko Marbello

Deli na:
Matjaž Kek je nogometaše odpeljal na toplo v špansko Marbello

Foto: Drago Wernig - TAKA

Slovenska nogometna izbrana vrsta, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v bližini španske Marbelle v kraju La Cala, pospešeno pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo s Kitajsko U25.

Po napornem prvem dnevu, ko je bila slovenska odprava večino dneva na poti, je v nedeljo na vrsto prišel prvi pravi delovni dan. Selektor je že večer pred tem izbrancev odredil dva treninga, isti režim bodo opravili tudi danes. V prvih dneh so treningi namenjeni predvsem spoznavanju igralcev in strokovnega štaba ter spoznavanje principov, ki jih želi selektor Kek videti v igri svoje ekipe.

Fantje so oba treninga oddelali zavzeto, Kek pa je v glavi že pričel s sestavljanjem mozaika za četrtkovo tekmo, vzporedno ob tem pa ni pozabil na obljubo, ki jo je dal prvoligaškim trenerjem. Tako je v vse treninge vključil tudi dele, značilne za del priprav, v katerem so igralci pri svojih klubih. Tako so marsikoga po dveh treningih pošteno bolele noge in vrsta v masažni sobi pred in po večerji je bila temu primerna.

Kot dokazovanje bo priprave vzel tudi Uroš Korun, ki se je v Španiji znašel še v vlogi, ki je doslej ni bil vajen. "Vsake priprave so dokazovanje in v nogometu nikoli ne veš kaj bo jutri. Vsi bomo poskušali po najboljših močeh izkoristiti to priložnost, ki nam jo je ponudil selektor in se dokazati. Sem pa trenutno tu najstarejši, česar sicer nisem vajen, saj sem prvič v karieri nekje najstarejši. A nič zato, dal bom vse od sebe in poskušal pomagati tem mlajšim fantom," je dejal najbolj presenetljiv potnik v Španijo, nogometaš poljske ekipe Piast Gliwice.

Tekma med Slovenijo in Kitajsko do 25 let bo v Marbelli na sporedu v četrtek ob 17. uri.