Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Khaby-Lame-Wiki Odkrito.si

TOLIKO zasluži najboljši Tiktoker na svetu!

Gregor Čeglaj Njena.si

Gregor Čeglaj v ZDA rad obišče brata dvojčka

Magazin

Z otroki v hribe – prigode in nezgode

Deli na:
Z otroki v hribe – prigode in nezgode

Pogled na Jalovec z Vršiča. V torek ne bo modrine. - Foto: Bobo

»Kako navdušiti otroke nad hribi in ob varnosti poskrbeti tudi za zabavo na poti?« je vprašanje, ki si ga zastavi marsikateri starš. Na posvetu Z otroki v hribe – prigode in nezgode, ki bo potekal 22. junija ob 18. uri v Triglav Lab, bosta svoje poglede in izkušnje s hribolazenja z otroki delila Betka Šuhel Mikolič in Uroš Kuzman. Njune zgodbe bo s strokovnimi nasveti dopolnil Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije. Prijave na dogodek so že odprte.

Planinske ture, na katere se odpravi celotna družina, so vedno nekaj posebnega. So zabavne in poučne, a jutranje navdušenje se lahko hitro razblini, če se optimistična družinska odprava spremeni v neskončno prepričevanje otrok, da je doseči vrh ena sama velika dogodivščina. Da bi odgovorili na vprašanja, kot so: »Kako navdušiti otroke nad hribi? Kaj je treba upoštevati, da se pohod z najmlajšimi ne bo končal z mislijo »nikoli več«? Kako z otroki v gore, da bo doživetje varno in zanimivo?« so organizatorji akcije Očistimo naše gore pripravili posvet Z otroki v hribe – prigode in nezgode.

Na posvetu, ki bo v torek, 22. junija, ob 18. uri, v Triglav Lab, bosta svoje izkušnje planinarjenja z otroki delila navdušena gornika in starša Betka Šuhel Mikolič, pobudnica projekta Od vzhoda do vzhoda, ter Uroš Kuzman, stand up komik in matematik. Njune zgodbe bo s strokovnimi nasveti za varno hojo v hribe z otroki dopolnil Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Foto: Zavarovalnica Triglav - Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije

Razglasitev Naj planinske poti

Ob zaključku posveta bo razglašena tudi zmagovalka glasovanja Naj planinska pot 2021. Letos se za prejem naziva poteguje osem slovenskih planinskih poti, med katerimi so tako tehnično zahtevne kot tudi lažje dostopne pohodniške trase.

Ljubitelji pohodništva lahko svoj glas za Naj planinsko pot 2021 portalu Vse bo v redu plus oddajo še vse do ponedeljka, 21. junija.

Foto: Zavarovalnica Triglav - Betka Suhel, pobudnica projekta Od vzhoda do vzhoda

Prijave na posvet so že odprte

Navdušeni pohodniki in pohodnice, ki se želijo pridružiti dogodku Z otroki v hribe – prigode in nezgode, ki bo v torek, 22. junija, ob 18. uri, lahko svojo prijavo oddajo na spletnem obrazcu https://lab.triglav.si/obrazci/digitalni-posvet-z-otroki-v-hribe-prigode-in-nezgode.

Dogodku se bo možno pridružiti po spletu ali v živo v prostorih Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani. Pogoj za obisk dogodka v živo je, da so obiskovalci zdravi in ohranjajo ustrezno medsebojno razdaljo. Prosta mesta za udeležbo na dogodku v živo so omejena v skladu s smernicami NIJZ, zato se bodo posvetu v prostorih Triglav Lab lahko pridružili le tisti, ki bodo svojo prijavo oddali do zasedbe prostih mest. Preostali bodo prejeli povezavo do spletne platforme, na kateri bo dogodek predvajan na daljavo.

Foto: Zavarovalnica Triglav - Uros Kuzman, stand up komik in matematik

Loading...