Revija Reporter
Magazin

Wimbledon se bo poklonil Federerju

STA

3. jul. 2023 13:30 Osveženo: 14:19 / 03. 7. 2023

Deli na:

Roger Federer

Facebook

Organizatorji tretjega grand slama sezone na igriščih All England Cluba v Wimbledonu bodo v torek, drugi dan turnirja, s posebno slovesnostjo na osrednjem igrišču počastili dosežke upokojenega švicarskega teniškega zvezdnika Rogerja Federerja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Enainštiridesetletnik je na sveti travi osemkrat slavil, lani septembra pa je napovedal upokojitev od profesionalnega tenisa. V torek bo tako obiskal prizorišče svojih največjih zmag in se pred začetkom dvobojev počastil, še piše AFP.

"Z veseljem lahko povem, da bo Roger v torek z nami in da bomo na osrednjem igrišču pred začetkom igranja pripravili posebno slovesnost, s katero ga bomo počastili kot človeka z največ naslovi v Wimbledonu med moškimi posamezniki," je danes povedala izvršna direktorica All England Cluba Sally Bolton.

Dodala je še: "Za trenutek bomo proslavili njegove dosežke in se mu zahvalili za vse spomine."

Bolton je razkrila še, da so povabili tudi Američanko Sereno Williams, ki pa zaradi nosečnosti ni mogla odpotovati v Wimbledon.

Srb Novak Đoković, bržkone glavni favorit turnirja na sveti travi, bo letos lovil osmo lovoriko v Wimbledonu in 24. naslov na turnirjih za grand slam.