minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Alex Volasko in njegova Lara Njena.si

Alex Volasko razkril, kako je spoznal svojo Laro

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Svet

Nov poskus atentata na Trumpa

Deli na:
Nov poskus atentata na Trumpa

Na Trumpovem igrišču za golf naj bi prišlo do poskusa atentata - Foto: Profimedia

Zvezna policija FBI je potrdila, da današnji incident na Trumpovem igrišču za golf v West Palm Beachu na Floridi obravnava kot poskus atentata na bivšega predsednika ZDA in republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, poročajo ameriški mediji.

Trump med incidentom ni bil poškodovan in po zatrjevanju policije ni bil v nevarnosti. Agenti tajne službe so popoldne v nedeljo, ko je Trump igral golf s političnim donatorjem in prijateljem Stevom Witkoffom, streljali na osumljenca, je poročala televizija Fox News.

Agenti tajne službe so ob robu igrišča opazili moškega z avtomatsko puško tipa AK-47 in odprli ogenj. Moški je nemudoma odvrgel orožje in pobegnil z avtomobilom. Ujeli so ga na avtocesti I-95 nekaj kilometrov stran od Palm Beacha in aretirali

Voditelj televizije Fox News in Trumpov prijatelj Sean Hannity je navedel, da je po incidentu govoril z nekdanjim predsednikom, ki mu je povedal, da so med igro golfa odjeknili streli, nakar so se nanj vrgli agenti tajne službe in ga ščitili s svojimi telesi. Trumpa so nato odpeljali na varno v klubsko poslopje.

Trumpova predsedniška kampanja je sporočila, da nekdanji predsednik ni poškodovan in je na varnem. Igrišče za golf so zaprli, začasno pa je zaprt tudi Trumpov volilni štab v West Palm Beachu.



Do streljanja je prišlo le 64 dni potem, ko je Trump preživel poskus atentata med zborovanjem v Butlerju v Pensilvaniji, kjer je bil lažje ranjen v uhelj.

Predsednika ZDA Joeja Bidna in podpredsednico Kamalo Harris so obvestili o varnostnem incidentu na golf igrišču Trump International v West Palm Beachu, je sporočila Bela hiša, ki je dodala, da sta oba z olajšanjem sprejela novico, da je Trump na varnem.

Republikanski senator Lindsey Graham iz Južne Karoline je na mediju X sporočil, da je govoril s Trumpom, ki je dobre volje in je bolj kot kdaj koli prej odločen, da reši državo.

Podobno je storil tudi demokratski kongresnik iz Kalifornije Adam Schiff, ki je vodil dva postopka ustavne obtožbe proti Trumpu. Sporočil je, da se morajo norosti ustaviti, ker nasilje ni odgovor na politične razlike.