Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vombergarja menda ni več strah komunistov in nogomet bo igral v Rusiji

Deli na:
Vombergarja menda ni več strah komunistov in nogomet bo igral v Rusiji

Andrej Vombergar - Foto: Olimpija

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je vendarle končala sago s prestopom napadalca Andresa Vombergarja. Kot so sporočili iz ljubljanskega kolektiva, so se danes dogovorili za Vombergarjev prestop k ruskemu prvoligašu Ufi, kjer že igrata Slovenca Bojan Jokić in Lovro Bizjak.

Argentinski nogometaš slovenskih korenin je za zeleno-bele nastopil na 34 uradnih tekmah, na katerih je dosegel 15 golov, od tega 10 v tej sezoni, s čimer je skupaj z Rokom Kronavetrom in Rokom Sirkom najboljši strelec jesenskega dela državnega prvenstva, v svoji statistiki pa ima še štiri asistence.

Štiriindvajsetletni Vombergar, ki je pred časom prvič zaigral tudi v dresu slovenske reprezentance, je z Olimpijo osvojil dve lovoriki, obe v pretekli sezoni, ko se je s soigralci veselil državnega in pokalnega naslova.

Koliko znaša odškodnina za nogometaša ni znano, slovenski mediji so pisali tako od približno dveh milijonih evrov kot tudi o približno polovičnem znesku. Vombergar naj bi v Rusiji letno zaslužil približno 300.000 evrov.



Predsednik Olimpije Milan Mandarić je bil v preteklih dneh zelo jezen, ker Vombergarja ni mikal za Olimpijo donosen prestop v ruski klub. Mandarić je trdil, da se argentinskemu Slovencu in njegovo družino odbija komunistična preteklost Rusije.

"V Ufi bi imel Vombergar 400.000 evrov letne plače, pa še 6000 evrov bonusa za vsako točko. Ob tem si ga želijo še Ufin in slovenski kapetan Bojan Jokič, predsednik, športni direktor, trener … Jokić mu je povedal, da tako, kakor tam skrbijo za igralce, ni nikjer. A kaj, ko Vombergarja in njegove muči ta komunizem …" je Mandarić dejal za Večer.

Ufa je sicer trenutno na 14. mestu med 16 prvoligaši, na 17 tekmah je dosegla vsega 12 zadetkov.