32_7pot v 160gajsek darja Odkrito.si

Peklenske muke Darje Gajšek

harry meghan 1 Svet24.si

Bo otrok Meghan in Harryja novi rekorder v ...

psi-20. dober spanec Petisvet.si

Pes pri človeku zavoha raka, pa tudi ...

avtobus, ugrabitev, milano Svet24.si

Šolarji na ugrabljenem in zažganem avtobusu: ...

Tereza Hluskova Svet24.si

VIDEO: Lepotica v solzah pred kamerami: mislila, ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

maja nose Njena.si

Ljubezen po domače: Žalostna zgodba mamice Maje

Magazin

Nantes od Cardiffa zahteva 15 milijono odškodnine za tragično preminulega Salo

Deli na:
Nantes od Cardiffa zahteva 15 milijono odškodnine za tragično preminulega Salo

Foto: Profimedia - Emiliano Sala

Francoski nogometni prvoligaš Nantes od člana angleške prve lige Cardiffa zahteva odškodnino za tragično izginulega Argentinca Emiliana Salo, poroča BBC Wales. Nantes, katerega član je slovenski reprezentant Rene Krhin, pričakuje 15 milijonov funtov, za kolikor sta se kluba dogovorila za prestop napadalca.

Sala je 21. januarja zvečer poletel iz Nantesa v Wales, da bi s tamkajšnjim klubom Cardiffom podpisal pogodbo. Zasebno letalo, na katerem je bil poleg nogometaša le še pilot, je z radarskih zaslonov izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu. Po večdnevnem iskanju so našli razbitine vsaj z enim truplom, ki ga bodo v naslednjih dneh poskusili spraviti na plan.

Sala je v tej sezoni v francoskem prvenstvu dosegel 13 zadetkov. Njegove predstave so zbudile pozornost vodilnih pri Cardiff Cityju, kamor je Sala prestopil za rekordnih 17 milijonov evrov.

Neimenovani vir iz Cardiffa je za BBC potrdil, da bodo Valižani spoštovali dogovor, a najprej želijo "ugotoviti vsa dejstva". Zato je Cardiff tudi zadržal prvo plačilo, izplačal ga bo, ko bo zadovoljen z vso dokumentacijo.

Na drugi strani pa je Nantes zagrozil s sodnim postopkom, če plačila ne dobi v 10 dneh, poroča BBC, ki komentarja Francozov še ni dobil.

V Cardiffu so sicer presenečeni, da se je Nantes z zahtevo oglasil medtem, ko skušajo iz razbitin spraviti truplo Sale in pilota letala Davida Ibbotsona.

Do odškodnine za Salo pa je upravičen še en francoski prvoligaš, in sicer Bordeaux, za katerega je med letoma 2012 in 2015 igral Sala. Bordeaux naj bi prejel 50 odstotkov zneska.

Loading...