Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Mandarić: Če bo treba, bom zamenjal deset trenerjev

Deli na:
Mandarić: Če bo treba, bom zamenjal deset trenerjev

Ranko Stojić, Marijan Pušnik, Milan Mandarić - Foto: Bobo

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane ima tudi uradno novega trenerja, Marijana Pušnika:

Luko Elsnerja, ki je službo izgubil po dveh porazih v uvodu spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije, je zamenjal stari znanec Olimpijine klopi Marijan Pušnik, ki je podpisal pogodbo do konca te sezone in za naslednjo.
                        
Elsner je Olimpijo vodil od septembra lani, časnik Dnevnik pa je poročal o tem, da naj bi na enem izmed treningov zeleno-belih prišlo do spora med nekdanjim trenerjem Domžal in športnim direktorjem Rankom Stojićem, domnevno tudi zaradi tega, da se slednji preveč vmešava v delo trenerja.

Tako se na klop vrača Pušnik, ki je decembra 2015 prav tako odšel po domnevno ne najboljših odnosih prav s Stojićem. "V nogometu ni prostora za zamere. To je moje vodilo. Če lahko Claudia Ranierija odpustijo, ko naredi čudež v Leicestru, potem lahko tudi Ranko zamenja Marijana. Nismo se vedno o vsem strinjali, verjetno se tudi v prihodnje ne bomo, ampak iz izkušenj se učimo," je pojasnil pretekle odnose Pušnik.

Poudarja, da so mu v klubu zagotovili samostojnost pri delu. "Ko ne bom samostojen pri Olimpiji, ne bom več tu. To vesta tako predsednik Mandarić kot Ranko Stojić. V prvem mandatu pa sem bil samostojen," pravi Pušnik.


"Vem, da bo ogromno vprašanj, zakaj mi je bilo tega treba. Odgovor je enostaven: izziv trenirati državnega prvaka je veliko boljši kot sedenje doma ali igranje šaha. Zgodba že prvič zame ni bila zaključena v Ljubljani, to je zame druga priložnost. Vem, da ne bo vse idealno, ampak to, kar smo se dogovorili, je meni dovolj. Samostojnost bom imel glede sodelavcev in igralcev, na igrišču in vsem drugem. To je bilo prvo, če se o tem ne bi dogovorili, ne bi sploh prišel na pogovore," je še pojasnil Pušnik.

Predsednik kluba Milan Mandarić pravi, da je Pušnikova vrnitev popravljanje napake iz preteklosti. "V nogometu se dogajajo tudi čudne stvari. Takrat smo naredili napako. Zaradi tega ni treba takoj obsojati, ampak poiskati rešitev. Imamo dovolj sredstev za dobro ekipo, ampak ni igre. Zato smo potrebovali Marjana Pušnika, z vsem spoštovanjem do Luke Elsnerja. Popravljamo napako, popravljamo to, kar se je moralo popraviti," je dejal prvi mož Olimpije, ki je tako v svojem mandatu že petič zamenjal trenerja.

"Ne želim si tega, ampak če bo treba, bo še pet, deset menjav. Imam samo en cilj. Da bo Olimpija prva, da bo v regiji prepoznavna in da gremo naprej," je še povedal Mandarić, ki je sicer kot predsednik kluba na svoja pleča prevzel dosedanje napake pri ljubljanskem klubu.

Stojić pa je dejal, da je imel Elsner vedno podporo, a se na njihovo žalost dogajajo takšne stvari, da potrebujejo novo energijo, na treningih, terenu. "To pa lahko prinese Marijan Pušnik," pravi Stojić.

Olimpija ima pred nadaljevanjem prvenstva že šest točk zaostanka za vodilnim Mariborom, Pušnik pa pravi, da bo to težko nadomestiti, a da je hkrati to zanj izziv.