Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vlaki s pravljičnimi junaki

Deli na:
Vlaki s pravljičnimi junaki

Foto: Slovenske železnice

Slovenske železnice so danes na glavni železniški postaji s predstavo za otroke odprle mesec prazničnih voženj z vlaki in pravljičnimi junaki. Z muzejskim vlakom in Božičkom se bodo lahko potepali po različnih koncih Slovenije. Pravljične vile bodo v Celje potovale z rednimi vlaki iz smeri Maribora, Velenja in Ljubljane.

Na ploščadi so zbrani skupaj z otroki počakali vlak s pravljičnimi junaki. Otroke so pozdravili Božiček, ki bo potoval s sto let starim muzejskim vlakom, in pravljične vile, ki bodo najmlajše spremljale na potovanjih z vlaki v Pravljično deželo Celje. Otroci so se posladkali s slaščicami peka Sladkega Tonija in se družili z navihanim škratom. Z muzejskega vlaka priklicani Božiček je otroke obdaroval in jih povabil na praznične vožnje.

Foto: Slovenske železnice

Pravljična dežela bo letos sicer odprla vrata že v soboto ob 17. uri, dogodki pa se bodo vrstili vse do 31. decembra, je dejala koordinatorka Pravljične dežele Celje Vladimira Skale. V dneh pravljičnih doživetij, ko se bodo zbudili številni pravljični junaki, ko bodo najmlajše pobožale pravljične palčice in vile, bosta otroke obiskala tudi Božiček in dedek Mraz.

"Že to soboto se na potovanje po Sloveniji z muzejskim vlakom odpravlja Božiček, na rednih vlakih pa boste lahko srečali pravljične vile," je zbranim na postaji povedala Petra Privšek iz Potniškega prometa Slovenskih železnic. Veseli december pomeni tudi obisk adventnih sejmov v Ljubljani, Celju, Mariboru in Kopru, kamor se je mogoče zapeljati z vlakom. Z direktnimi vlaki se lahko zapeljejo tudi v Beljak, Gradec, Dunaj, Salzburg, Zagreb in Reko, je dodala in poudarila, da so cene za vozovnico že od osem evrov dalje.

Foto: Slovenske železnice

Že to soboto bo muzejski vlak z Božičkom zapeljal med Ljubljano in Postojno ter med Sežano in Novo Gorico. Med drugim bo med Novo Gorico in Ajdovščino oz. Jesenicami potoval 1. decembra, 4. decembra med Ljubljano in Borovnico, 5., 6., in 7. decembra med Mariborom in Dravogradom ter Zidanim mostom in Dobovo, med Novim mestom in Črnomljem 8. decembra, med Ljubljano in Postojno ter Ptujem in Pragerskim 15. in 16. decembra, med Ljubljano in Grosupljem ter Litijo pa 21., 22. in 23. decembra.

Foto: Slovenske železnice

Privškova je opozorila na vozni red, ki se 15. decembra spreminja in prinaša kar nekaj novosti. Tako so z vlaki proti Kopru in Budimpešti občutno skrajšali potovalne čase, med Zidanim mostom in Laškim so dodali sedem nadomestnih prevozov z vlaki. Potniški promet Slovenskih železnic je po njenih besedah v obdobju celovite modernizacije in digitalizacije. tako bo do konca meseca vzpostavljeno brezžično omrežje na kar 28 vlakih.

Slovenske železnice bodo tako bogatejše za kar 52 novih vlakov, prvi bo pripeljal že v začetku prihodnjega leta, je še dodala vodja službe za prodajo in marketing.