ženska telefonira Dobra karma

Kam vas v resnici vodijo vaša predvidevanja?

meghan markle, princ harry Svet24.si

Kraljica je Harryju in Meghan to prepovedala, ...

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Magazin

Greta Thunberg z vlakom iz Madrida na Švedsko

Deli na:
Greta Thunberg z vlakom iz Madrida na Švedsko

Foto: Twitter

Po mesecih potovanj čez Atlantski ocean in nazaj se švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg zdaj z vlakom vrača domov. Najstnica je v soboto na Twitterju objavila fotografijo, na kateri sedi na tleh nemškega vlaka, obdana pa je s prtljago.

"Potovanje v prenapolnjenih vlakih čez Nemčijo. In končno sem na poti domov," je tvitnila.

Nemške železnice so ji v odgovor tvitnile, da ji želijo prijetno pot domov. "In še naprej bomo delali na povečanju števila vlakov, povezav in sedežev," so dodali.

Tudi številni drugi so se odzvali na tvit mlade aktivistke, saj se je v Nemčiji zelo priljubljeno norčevati iz železnic, saj vlaki pogosto zamujajo in so prenapolnjeni. "Pripravi se na zamude," je nekdo posvaril. Drugi je komentiral: "Dobrodošla v Nemčiji, javni promet tu je kaos".


V dodatnem odzivu na fotografijo so pri nemških železnicah zapisali, da hvala, ker jih podpira v boju proti podnebnim spremembam, a da bi bilo še lepše, če bi tudi povedala, kako prijazni so bili uslužbenci, ki so jo oskrbovali na sedežu v prvem razredu.

Švedinja je namreč na vlaku med Kasslom in Hamburgom sedela v prvem razredu, kjer so jo prijazno oskrbovali. Tudi več drugih potnikov, ki so potovali z njo, je to potrdilo na Facebooku.

Kmalu zatem je Thunbergova podala pojasnilo, da so zaradi izpada vlaka iz Basla morali skupaj s člani njene ekipe na dveh vlakih sedeti na tleh. "Po Göttingenu sem dobila sedež. To seveda ni problem in tega tudi nisem trdila. Prenapolnjeni vlaki so dober znak, ker je povpraševanje za potovanje z vlaki tako visoko," je tvitnila.

Thunbergova, ki zaradi močnega vpliva na okolje zavrača letenje, je dvakrat prečkala ocean z jadrnico. Ko se je vrnila v Evropo, je v Madridu nastopila na podnebnem vrhu, v petek pa se je na poti proti Švedski ustavila še v italijanskem Torinu, kjer je nagovorila zbrane na podnebnem shodu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

loading...
Loading...