Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

VIDEO: Nezaslišano: Na Hirscherja skoraj treščil dron

Deli na:
VIDEO: Nezaslišano: Na Hirscherja skoraj treščil dron

Foto: Reuters

Henrik Kristoffersen je veliki zmagovalec drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev. Norvežan je bil najhitrejši v obeh vožnjah klasičnega slaloma pod žarometi na progi Canalone Miramonti. Drugo in tretje mesto je pripadlo Avstrijcema Marcelu Hirscherju in Marcu Schwarzu. Slovenci so znova ostali brez točk.

Enaindvajsetletni Kristoffersen je prepričljivo dobil oba uvodna slaloma v tej sezoni, tako da je ugnal avstrijskega šampiona, za še šesto zmago v karieri. Norvežan je prepričljivo razliko ustvaril že na prvi progi, ko je Hirscherja prehitel za dobro sekundo, prednost pa je ubranil in jo še povečal v finalu ter slavil v težkih razmerah na razriti progi z 1,25 sekunde pred Hirscherjem.

Norvežan je za sabo pustil oba avstrijska izzivalca. Dvajsetletni Korošec iz Radenč (Radenthein) Schwarz je uprizoril predstavo kariere, ko se je s 17. mesta zavihtel na svoje prve stopničke. Pred tem je bil najvišje v svetovnem pokalu na 18. mestu.

Schwarza je prvi prehitel Hirscher za 34 stotink sekunde. Se je pa ob vožnji avstrijskega asa pripetila nevsakdanja nesreča. Na progo je strmoglavilo oziroma se je zrušilo daljinsko vodeno zračno plovilo, dron s kamero, ki je padel le hipec kasneje, ko je po progi med količki vijugal Hirscher, ki se je tako za las izognil nesreči in poškodbam.

"Res sem nekaj čutil za sabo. To je popolnoma nezaslišano. Ne želim si niti predstavljati, kaj bi se lahko zgodilo. Tistim, ki so odgovorni, bi rad sporočil le: bodite previdni," je bil ogorčen Salzburžan. Zgrožen je bil tudi direktor tekmovanja Markus Waldner: "Za las smo se izognili katastrofi. Dron bi moral leteti le po koridorju ob progi, a se je vse bolj premikal proti tekmovalni stezi."

"Res je bilo težko. Mislim, da sem smučal na svojem limitu, občutki so res prekrasni. Če sem za kar 1,25 sekunde pred Hirscherjem, to lahko pomeni le, da sem res v dobri formi, glede na to, da je najboljši na svetu," je po tekmi dejal zmagovalec Kristoffersen.

Hirscher je z novimi 80 točkami znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Takoj za Hirscherjem so trije Norvežani. Prvi izzivalec Aksel Lund Svindal je zdrsnil na drugo mesto in zaostaja 23 točk, Kjetil Jansrud ima 216 točk manj, Kristoffersen pa 234 točk manj od vodilnega. V slalomskem seštevku je Kristoffersen vodstvo pred Hirscherjem okrepil na 40 točk.

Slovenci so vpisali še drugo slalomsko ničlo v novi sezoni. Matic Skube je odstopil v prvi vožnji, Miha Kürner in Žan Grošelj pa sta bila prepočasna za finale. "Realne možnosti za finalni nastop je imel le Matic, saj je imel najboljšo štartno številko. Od njega smo pričakovali, da se bo uvrstil vsaj v drugi tek. Napravil je tehnično napako, katero bomo morali odpraviti, saj so nas takšne napake stale že drugega odstopa. Današnja ocena ni dobra. Do naslednjega slaloma imamo še nekaj časa. Januarja je za slalomiste najpomembnejši del z največ tekmami," je povedal odgovorni trener za tehnične discipline v slovenski ekipi Klemen Bergant, ki ga ob splošnem evropskem pomanjkanju snega čaka v prihodnjih dneh naporno iskanje primernega smučišča za vadbo.

Čez teden dni, 29. decembra, bo smukaško karavano gostila Santa Caterina na zadnji tekmi v koledarskem letu.