Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

Evita Antončič Njena.si

Evita namesto materine poti izbrala kulinariko

liverpool navijaci pariz policija Ekipa24.si

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Danes bo okronana letošnja nosilka Zlate lisice

Deli na:
Danes bo okronana letošnja nosilka Zlate lisice

Foto: Bobo

Na startu slaloma Zlate lisice bo šest Slovenk, nagrada za prvo mesto je 41.711 evrov.

Po zelo uspešno izpeljanem veleslalomu, ki je bil poseben tudi zaradi slovesa Tine Maze iz tekmovalnega športa, bodo v nedeljo na Mariborskem Pohorju v okviru 53. izvedbe Zlate lisice pripravili še slalom za svetovni pokal alpskih smučark. Švedinji Fridi Hansdotter je na javnem žrebanju startnih številk v središču Maribora pripadla številka 1.

Na startu nedeljske tekme bo tako kot na veleslalomu šest Slovenk. Ana Bucik bo startala kot 23., Maruša Ferk ima startno številko 26, Ilka Štuhec bo tekmo začela kot 33. na startu, Meta Hrovat bo nosila številko 68, na startu sta tudi dve članici ekipe za evropski pokal Saša Brezovnik s številko 69 in Klara Livk s številko 74.


Prva vožnja se bo začela ob 9.15, druga bo na sporedu ob 12.15.

Najboljše tri v kombinaciji pohorskega pokala, torej veleslaloma in slaloma, bodo prejele tradicionalne zlate broške iz rumenega, belega in rdečega zlata, ki predstavljajo znak Zlate lisice. Gre za tradicionalne nagrade najboljšim v pohorski kombinaciji od leta 1995, pred tem so na Zlati lisici najboljše v kombinaciji obeh tekem dobile za nagrado lisičje kožuhe - zlate, srebrne in bronaste lisice. Tekmovalka, ki je osvojila Zlato lisico dvakrat zapovrstjo ali trikrat v presledkih pa prejme diamantno lisico.

Prve tri tekmovalke v vsaki disciplini bodo prejele pokale, prvih deset pa tudi denarne nagrade. Nagradni sklad za posamezno tekmo znaša 110.560 evrov. Prvo mesto bo prineslo 41.711 evrov, 2. mesto 18.091 evrov, 3. mesto 9046 evrov, 4. mesto 6533 evrov, 5. mesto 4523 evrov, 6. mesto 3518 evrov, 7. mesto 2714 evrov, 8. mesto 2212 evrov, 9. mesto 1809 evrov in 10. mesto 1658 evrov.