Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Polomija superlige: vseh šest angleških klubov izstopilo

Deli na:
Polomija superlige: vseh šest angleških klubov izstopilo

Po poročanju BBC in drugih otoških medijev je vseh šest angleških klubov izstopilo iz superlige, katere soustanovitelji so bili s klubi iz Španije in Italije.

"Manchester City FC potrjuje, da je uradno začel postopke za izstop iz evropske superlige," so prvi zapisali pri Cityju. Nato so jim sledili še ostali angleški klubi.

Potezo je že pozdravil predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. "Z zadovoljstvom pozdravljam Manchester City spet v evropski nogometni družini. Pokazali so, da so inteligentni, ko so poslušali številne glasove, predvsem navijaške. City veliko pomeni za nogomet in sem vesel, da bomo skupaj delali za boljšo prihodnost," je v odzivu zapisal Čeferin.

Po neuradnih informacijah naj bi se še nocoj sestalo vseh 12 klubov glede razpustitve lige.

Superligo so v nedeljo ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal. S tem pa so poželi ogromno kritik navijačev, javnosti ter tudi krovnih nogometnih organizacij, vključno z Mednarodno in Evropsko nogometno zvezo, ki sta napovedali sankcije, če bi dejansko superliga zaživela.

A za zdaj prihajajo zgolj informacije o tem, da iz tega projekta ne bo nič. To pa bi pomenilo precej sprememb tudi v klubih, britanski Independent že poroča, da naj bi Andrea Agnelli odstopil z mesta šefa Juventusa, čeprav so pri Juventusu to zanikali, velik pritisk za podobno potezo pa naj bi bil tudi na predsedniku madridskega Reala Florentinu Perezu in drugih vodstvenih kadrih omenjene 12-erice klubov.



Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je na današnjem kongresu krovne evropske nogometne organizacije v Montreuxu vodstvom klubov, ki sodelujejo pri snovanju alternativne zaprte klubske lige, ponudil možnost, da si premislijo.

"Gospodje, naredili ste veliko napako," je dejal. "Nekateri bodo rekli, da gre za pohlep, drugi za ignoriranje tradicij angleškega nogometa. A ni še konec zgodbe, še je čas, da se premislite. Vsak se lahko zmoti."

Sistem tekmovanja sicer predvideva 20 klubov - petnajst ustanoviteljev ter pet, ki se bodo tekmovanju pridružili na bazi športnih rezultatov iz pretekle sezone. Tekme bi potekale med tednom, tako da bi lahko klubi konec tedna tekmovali v državnih prvenstvih. Sezona naj bi se začela avgusta.

Veliko kritik je tudi na račun tega, da naj bi klubi z udeležbo v superligi kazali zgolj pohlep. Finančne številke superlige namreč segajo v nebo. Tekmovanje naj bi na daljše obdobje ustvarilo deset milijard evrov prometa, klubi ustanovitelji pa bi si v startu razdelili 3,5 milijarde evrov.

A za zdaj prihajajo zgolj informacije o tem, da iz tega projekta ne bo nič. To pa bi pomenilo precej sprememb tudi v klubih, britanski Independent že poroča, da naj bi Andrea Agnelli odstopil z mesta šefa Juventusa, velik pritisk za podobno potezo pa naj bi bil tudi na predsedniku madridskega Reala Florentinu Perezu in drugih predsednikih omenjene 12-erice.