GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Velikana slovenskega kolesarstva Roglič in Pogačar se bosta spopadla na Gorenjskem

Deli na:
Velikana slovenskega kolesarstva Roglič in Pogačar se bosta spopadla na Gorenjskem

Tadej Pogačar in Primož Roglič na lanski Vuelti. - Foto: Profimedia

Danes se bodo ob 14. uri na traso državnega prvenstva v cestni preizkušnji podali najboljši slovenski kolesarji, ob 16. uri pa še kolesarke. Vse oči bodo uprte v pričakovani dvoboj med slovenskima asoma, Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem. Načrte bodo skušali obema favoritoma prekrižati v moštvu Bahrain - McLaren, ki stavi na moč kolektiva.

Bahrajnsko moštvo bo na državni preizkušnji nastopilo s petimi kolesarji s profesionalnimi pogodbami. Poleg Mateja Mohoriča, ki je v petek vrgel rokavico obema favoritoma, bodo nastopili še Jan Tratnik, Luka Pibernik, Grega Bole in Domen Novak, branilec državnega naslova.

Z njegovih prsi bosta skušala majico sleči predvsem Roglič in Pogačar. Za zmagovalca lanske Vuelte bo to prvi preizkus v sezoni, medtem ko ima Pogačar za seboj nekaj dirk februarja in marca, na katerih je že blestel. Poleg 21-letnika bo v dresu UAE Emirates nastopil tudi Jan Polanc, ki utegne biti jeziček na tehtnici v boju za državni naslov mladega kolesarja s Klanca pri Komendi.

Obeta se zanimiva preizkušnja na 146 kilometrov dolgi trasi, ki se bo končala z odločilnim, petkilometrskim vzponom na Ambrož pod Krvavcem. Pred tem bodo morali kolesarji odpeljati sedem krogov v dolžini dobrih 19 kilometrov po spolzkih cestah v okolici Cerkelj na Gorenjskem. Ključno vlogo bi lahko na izpostavljenih delih odigral tudi veter.

Preizkušnja bo prava paša za oči tako za domače ljubitelje kolesarstva kot tiste iz tujine, ki so Kolesarsko zvezo Slovenije zasuli s prošnjami za medijsko pokrivanje dogodka. Cestna dirka bo namreč prva, na kateri se bodo po principu državnih prvenstev delile točke za svetovno lestvico Mednarodne kolesarske zveze.

Obenem bosta na preizkušnji nastopila trenutno prvi in deseti najboljši kolesar te lestvice, kar nedeljski dirki daje dodaten draž.