klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V zakulisju: dobrodelni dogodek za Kristiana Božiča (VIDEO)

Deli na:
V zakulisju: dobrodelni dogodek za Kristiana Božiča (VIDEO)

Jolanda, Kristian in Lavra so stopili skupaj - Foto: Katja Šergan Božič

V ponedeljek je bila v galeriji Delavskega doma Trbovlje odprta prečudovita dobrodelna razstava patchwork izdelkov Mavrično srce. »Neizmerno sem vesela in hvaležna, da so se članice skupine Patchwork Slovenija pod okriljem Jolande Borić odzvale in zašile prečudovite izdelke, izkupiček katerih se bo namenil za nadaljnje zdravljenje mojega sina Kristiana,« pove Kristianova mami Katja Šergan Božič.

Njen sin ima težjo obliko avtizma. Pred leti se je njegovo zdravstveno stanje po operacije z izvornimi celicami zelo izboljšalo. Tisti, ki ga že dolga leta poznamo, vemo, kako je v tem času napredoval in se počasi in vztrajno vključeval v družbo. Njegova mami nam je v pogovoru povedala še par besed o tovrstnih posegih, ki jih opravljajo na eni od klinik v Avstriji, kako mu težke kovine v telesu uničujejo njegove celice in z leti tudi tiste, ki so mu jih v telo vbrizgali z operacijo. Potrebno je nadaljnje razstrupljanje organizma, kar si pomaga tudi s prehranskim dopolnilom RENS. Srčno pa upa, da bo tudi prek tega humanitarnega projekta zbranega dovolj denarja za še en poseg z izvornimi celicami.

Kot prvo smo pred kamero povabili ravno Jolando Borić, vodjo razstave in humanitarnega projekta, ki nam je o skupini, ki pridno šiva in pomagal pomoči potrebnim, povedala veliko zanimivosti. Zaupala nam je tudi, kako se je spoznala s Kristianovo mamo prek enega od njenih zapisov na FB in se ob njeni zgodbi soočila tudi Kristianovim avtizmom. »Spoznala sem, da je prava borka za sinovo zdravje,« pove. Od tu naprej je postorila vse, da je prek Lavre Izgoršek zasnovala in soorganizirala humanitarni projekt zbiranja denarja za Kristianov poseg z matičnimi celicami.

V nadaljevanju smo spregovorili že s prej omenjeno Katjo Šergan Božič, ki upa, da bo šel njen sin lahko na poseg že naslednje poletje. Pred kamero smo povabili tudi Lavro Izgoršek, sekretarko Društva prijateljev mladine Trbovlje, ki je v ta namen odprlo poseben račun za zbiranje donacij za Kristianovo zdravljenje. »Pomagate lahko tudi z SMS donacijo. Sama sem v zadnjih letih dodobra spoznala njuno pot in se na lastne oči prepričala, kaj je možno doseči, če si res vztrajen starš in se maksimalno trudiš,« so njene lepe besede občudovanja Kristianove mami Katje.

Par besed je z nami spregovorila tudi Katja Mikula, ravnateljica Glasbene šole Trbovlje, ki je poskrbela za glasbeni program. Povedala nam je tudi, kako se na šoli soočajo z epidemijo in tudi o tem, kako nas je ta čas spremenil. Veseli pa se, da je še vedno v ljudeh veliko dobrega, kar dokazujejo tudi taki in podobno humanitarni dogodki, ko znamo stopiti skupaj in pomagati.

»Glede na to, da se že dve leti soočamo s to korono in krizo, ki je na šolskem področju naredila precej kaosa- in to je zelo milo rečeno- se soočamo s problemi, ki si jih nismo niti predstavljali.... Tudi v poplavi vseh teh negativnostih, od medijev, okolice, tudi staršev. Vse skupaj nas vleče na dno,« pove in doda, da je vesela, ko opaža, da otroke to težko stanje ni pokvarilo. Kajti po njenem so otroci lažje sprejeli vse te ukrepe: »Kot mi odrasli, ki preveč kompliciramo in otroke obremenjujemo z nekimi informacijami, ki sploh niso mirodajne,« še doda.



Če ne boste imeli možnosti priti na razstavo v Trbovlje in darovati kakšen evro za Kristianovo zdravljenje, lahko donirate preko spodnjega računa ali SMS donacije.

Društvo prijateljev mladine Trbovlje, Trg svobode 11, 1420 Trbovlje.
TRR: SI56 6100 0001 9204 698, odprt pri Delavski hranilnici.
Sklic: SI00 14-2021, Namen: za Krisa, Koda: CHAR
SMS donacije: 1919 s pripisom SRCE5