opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

Kate and William (1) Njena.si

Kate in William sta si po dolgem času dopustila ...

Magazin

V Švici nove aretacije funkcionarjev Fife, v ZDA obtožili še 16 ljudi

Deli na:
V Švici nove aretacije funkcionarjev Fife, v ZDA obtožili še 16 ljudi

Foto: Reuters

Ameriško pravosodno ministrstvo je razkrilo, da so v povezavi s korupcijskim škandalom, ki je pretresel mednarodno nogometno zvezo (Fifa), včeraj obtožili 16 ljudi, med njimi kar nekaj zdajšnjih in nekdanjih funkcionarjev krovne nogometne zveze.

Tako kot maja je policija tudi včeraj dopoldne v Zürichu aretirala nekaj uglednih uradnikov Fife, med njimi Alfreda Hawita, šefa nogometne zveze Severne in Srednje Amerike ter Karibov, in predsednika južnoameriške nogometne zveze Juana Angela Napouta, med obtoženimi pa je tudi nekdanji predsednik brazilske nogometne zveze in nekdanji podpredsednik Fife Ricardo Teixeira.

Prvi val aretacij ob korupcijski aferi, povezani z dodelitvijo SP 2018 in 2022 Rusiji in Katarju, ki je do temeljev zamajala ugled Fife, se je zgodil 27. maja. Takrat so aretirali sedem uglednih članov Fife zaradi suma vpletenosti v več deset milijonov dolarjev "težko" korupcijo, včeraj pa so v Zürichu med drugimi aretirali še Hawita in Napouta. Oba bremenijo obtožbe o jemanju podkupnin pri prodaji televizijskih oziroma marketinških pravic za večje turnirje v Latinski Ameriki in za tekme kvalifikacij za SP.

Ameriška pravosodna ministrica Loretta Lynch je na novinarski konferenci v Washingtonu dejala, da se je osmerica med obtoženimi izrekla za krivo.

loading...
Loading...