gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čeferin svari Fifo: Premalo vemo o širitvi SP, da bi jo podprli

Deli na:
Čeferin svari Fifo: Premalo vemo o širitvi SP, da bi jo podprli

Foto: Bobo

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je na včerajšnji seji v Nyonu med drugim kritiziral delo Mednarodne nogometne zveze.

Fifa po njegovem mnenju ni dovolj dobro predstavila sprememb, ki sledijo ob širitvi svetovnega prvenstva z 32 na 48 udeležencev.

"Vse, kar vemo, prihaja iz medijev. Če bo Fifa konkretno predstavila zadeve, lahko odgovorimo, trenutno imamo le informacije, pridobljene iz časopisnih člankov, pogovorov," je ob robu izvršnega odbora Uefe v Nyonu dejal Čeferin.

Slovenec je ob tem poudaril, da pričakuje podrobnejše informacije na zasedanju generalnih sekretarjev vseh šestih konfederacij Fife prihodnji teden v Tokiu.

Prvi mož Fife Gianni Infantino je pred časom dejal, da želi na prvenstvu leta 2026 imeti 48 reprezentanc v zaključnih bojih. Odločitev o tem bo januarja 2017 sprejel svet Fife, katerega član je tudi Čeferin. Glasovanje pa po besedah prvega moža Uefe ni nekaj samoumevnega, glasuješ o nečem lahko le takrat, kadar poznaš dejstva, ki jih širitev prvenstva prinaša s seboj.

Evropske zveze niso naklonjene temu, da bi se morale odpovedati enemu od 13 zagotovljenih mest, če bo prvenstvo ostalo pri formatu 32 ekip na SP. Uefa je edina konfederacija, ki je vztrajno proti širitvi svetovnega nogometnega prvenstva.