stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Stožice prihajajo Angleži, Rooney bo tekmo začel na klopi

Deli na:
V Stožice prihajajo Angleži, Rooney bo tekmo začel na klopi

Foto: Bobo

Slovensko nogometno reprezentanco po sobotnem uspehu proti Slovaški drevi ob 20.45 v Ljubljani čaka nov kvalifikacijski obračun za SP 2018 z vodilno ekipo skupine F Anglijo. Slovenski selektor Srečko Katanec ima za tekmece sicer same pohvalne besede, a poudarja, da mora biti cilj Slovenije, da zabije gol.

Valter Birsa pravi, da če bodo pokazali takšno borbenost kot v soboto in ob dejstvu, da volja ni bila nikoli vprašljiva, potem se lahko tudi na tekmi z Anglijo nadejajo česa pozitivnega.

Angleški vratar Joe Hart izpostavlja, da je bila Slovenija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Franciji 2016 edina reprezentanca, ki mu je zabila zadetek. Izpostavlja pa predvsem Josipa Iličića in vratarja Jana Oblaka. Liverpoolov napadalec Daniel Sturridge pa poudarja, da se Angleži nimajo česa bati v Sloveniji. Morajo se osredotočiti na tri točke in ne na to, koliko golov dosegajo.

Rooney le na klopi

Na Otoku so namigovali, da bi začasni selektor Anglije Gareth Southgate kaj lahko na klop postavil Wayna Rooneyja (na posnetku včeraj med ogledom stadiona v Stožicah). Ta je včeraj normalno vadil z ekipo, a so popoldne angleški mediji potrdili, da bo Rooney tekmo proti Sloveniji začel na klopi. Tridesetletni najboljši strelec angleške vrste v zgodovini je doživel kar nekaj žvižgov domačih navijačev ob zmagi z 2:0 proti Malti, nekdanji reprezentant Alan Shearer pa je dejal, da bi morali Angleži igrati brez njega. Namesto Rooneyja bo v začetni enajsterici Eric Dier, kapetanski trak pa bo bržčas nosil Gary Cahiil, ki bo v Sloveniji igral svojo 50. reprezentančno tekmo.

Southgate je v Ljubljani le potrdil, da Rooney ne bo začel tekme. "Ogledali smo si igro Slovenije in videl, kakšno zvezno vrsto si želim proti njej. Sicer pa moram reči, da odločitev glede Rooneyja ni posledica tekme z Litvo, z njegovim deležem smo bili zadovoljni. Tam je odigral dobro, imel žogo v posesti, igral taktično disciplinirano. Ni bila lahka odločitev, saj ga spoštujem kot kapetana," je dejal Southgate.

"Spoštujem selektorjevo odločitev. Fante bom podpiral 100-odstotno in jim pomagal dobiti tri točke. Pripravljen bom vstopiti v igro s klopi. Ponosen sem, da igram za Anglijo, ne glede na to, ali začnem na klopi. To je nogomet. Ko pride določen čas, pač nisi prvo ime na seznamu. Kar zadeva mene, bom trdo delal še naprej," pa je dejal Rooney.

Slovenci z Anglijo nimajo najboljše statistike v medsebojnih dvobojih. Prvo tekmo, prijateljsko, so igrali leta 2009 v gosteh in izgubili z 1:2, leto pozneje so na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki klonili z 0:1, v prejšnjih kvalifikacijah za EP pa so Angleži slavili s 3:1 in 3:2.

Po dveh tekmah je na vrhu skupine F prav Anglija s šestimi točkami, Škotska in Slovenija imata po štiri, Litva dve, brez točk pa sta še Slovaška in Malta.