sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Komik Tin Vodopivec: Pri nas moraš nastopati tudi na porokah

Deli na:
Komik Tin Vodopivec: Pri nas moraš nastopati tudi na porokah

Foto: Primož Lavre

Hotel je biti Jerry Maguire, a je nazadnje šel bolj po poti svojega drugega idola, komika Eddieja Izzarda. Tin Vodopivec je eden najuspešnejših slovenskih komikov in eden redkih, ki se lahko s tem ukvarjajo popolnoma profesionalno.

Pri 35 letih ima za seboj že zavidanja vredno pot – 12 let nastopanja na odrih, vodenja lastnih televizijskih oddaj, nastopanja na tujih festivalih in še organizacije nastopov slavnih tujih komikov – Vodipivec je brez dvoma eno prvih imen slovenskega stand upa.

Letos mineva že 12 let od vašega prvega nastopa, ste eden najbolj priljubljenih in prepoznavnih slovenskih stand up komikov. Kako dolgo ste že profesionalni komik?

Od konca leta 2008, ko sem končal absolventski staž. Vedno več je bilo nastopov, vedno več dela in vse skupaj je gravitiralo k profesionalnosti.

Kaj pa ste počeli prej?

Študiral sem pravo in otroke sem treniral košarko. Mislil sem, da bom kariero nadaljeval v športu kot trener ali menedžer. Hotel sem združiti pravo in šport ter biti kot Jerry Maguire, moj vzornik iz otroštva. Ta filmski lik poštenjaka, ki želi dobro delati v športu, je bil zame ideal.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Vodopivec pove, kaj si tuji komiki mislijo o dejstvu, da je Melania Trump Slovenka; meni, da kot komik potrebuješ nekaj časa, da daš iz sebe tiste najbolj prvotne ideje; razkrije, zakaj v nastopih še vedno uporablja nekatere stare šale; obuja spomine na nastope na tujih odrih; prizna, da je kariera komika naporna in da je moč pregoreti.