Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V Postojnski jami prižgali luči na novoletni smreki

Deli na:
V Postojnski jami prižgali luči na novoletni smreki

Operna pevka Urška Kastelic z mogočno Ave Mario (fotografija je simbolična). - Foto: Postojnska jama d. d.

S prižigom lučk na novoletni smreki v Koncertni dvorani Postojnske jame se je začelo praznično pričakovanje tudi v podzemnem paradižu. Vrhunec dogajanja se obeta med 25. in 30. decembrom, ko bodo zaživele 32. žive jaslice v Postojnski jami, za katere že potekajo intenzivne priprave, so danes sporočili iz družbe Postojnska jama.

Priprave na žive jaslice v Postojnski jami, za katere si prizadevajo, da bi postale del Unescove nesnovne kulturne dediščine, se začenjajo že več kot pol leta prej. Organizatorji dogodka in režiser skupaj snujejo nove ideje, iščejo še nevideno, vse, kar je izjemno in se lepo spaja z okoljem.

Na petih kilometrih bo postavljenih 16 pravljičnih svetopisemskih prizorov. Prve tri kilometre in pol predstave si bodo obiskovalci ogledali med vožnjo z vlakom, drugi del pa med hojo po kilometer in pol dolgi poti. Predstava bo navdušila tudi najmlajše, so prepričani v Postojnski jami.

Tudi letos bo v živih jaslicah sodelovalo Magično gledališčo Serpentes. Glasbeno doživetje bodo letos ustvarjali štirje vrhunski slovenski vokalisti Poleg Raiven bodo to še Urška Kastelic s skladbo Sveta Noč ter Anea Mercedes in vrhunski tenorist Blaž Gantar.

V živih jaslicah bo tudi letos nastopilo preko 100 nastopajočih. "Obetamo si največji spektakel v zgodovini živih jaslic v Postojnski jami," je dejal predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj in dodal, da aktualne razmere v svetu kličejo po miru, po ljubezni. "In mi letošnje žive jaslice posvečamo miru. Tako na površju kot tudi v podzemlju," je povedal.