kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V mehurčku v Lizboni bo potekal najbolj nenavaden zaključek Lige prvakov

Deli na:
V mehurčku v Lizboni bo potekal najbolj nenavaden zaključek Lige prvakov

Benficin Estádio da Luz v Lizboni je v preteklosti že gostil finale lige prvakov. Letošnji finale bo seveda odigran brez gledalcev. - Foto: Profimedia

Nogometna liga prvakov se za četrtfinale, polfinale in finale zaradi pandemije novega koronavirusa seli v tako imenovani mehurček v Lizbono. Med osem najboljših so se uvrstili tudi klubi treh Slovencev. V četrtek se bosta med seboj pomerila Leizpig Kevina Kampla in Atletico Madrid Jana Oblaka, Atalanta pa dan prej brez Josipa Iličića s PSG.

Preostala četrtfinalna para sta Barcelona - Bayern in Manchester City - Lyon. Ti tekmi bosta v petek in soboto.

Čeprav bo v Lizboni igralo precej zvezdnikov in čeprav gre pričakovati dober nogomet, pa nad turnirjem visi koronska senca. Ne nazadnje tudi zaradi Atletica, ki je sporočil, da je imel v svojih vrstah dva pozitivna primera, tako da Špance čaka še dodatno testiranje pred potjo k sosedom na Pirenejskem polotoku.

Kakorkoli že, Španci bodo v boju z Nemci v vlogi favorita, s čimer pa se ne strinja Slovenec v dresu Leipziga Kevin Kampl. "Mislim, da ni velikega favorita. Atletico ve, da smo vrhunska ekipa," je dejal Kampl in poudaril, da si nihče ne želi že v petek domov, saj se zavedajo, da sta do finala zgolj dve tekmi. "Takšna priložnost se morda ne bo nikoli vrnila."

Kampl je sicer Atletico opisal kot zelo dobro obrambno ekipo. "Pogosto je en gol dovolj za zmago. Njihovi nogometaši igrajo z veliko temperamenta in so zelo glasni," je še dejal Kampl in pohvalil tudi Oblaka: "Zame je eden izmed treh najboljših vratarjev na svetu."



Ko bosta Kampl in Oblak začela medsebojni obračun, bo že znan prvi polfinalist. PSG je z zvezdnikoma, kot sta Kylian Mbappe (njegov nastop je pod vprašajem) in Neymar, favorit proti Atalanti, ki zaradi osebnih težav ne bo mogla računati na Iličića, ob Papuju Gomezu najboljšega posameznika ekipe iz Bergama.

Barcelona in Bayern, ki sta oba po petkrat zmagala v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, sta oba kandidata za naslov, a bo le eden napredoval v polfinale. Večina oči bo uprta v argentinskega velemojstra Lionela Messija pri Barceloni in poljskega "golgeterja" Roberta Lewandowskega pri Bayernu, ki je tudi vodilni na lestvici strelcev v ligi prvakov.

Med kandidati za naslov je tudi Manchester City, ki je izločil madridski Real in bo igral proti Lyonu, ki je presenetljivo, a zasluženo izločil Juventus s Cristianom Ronaldom. "Veliki klubi dvigajo pokale," je trener Cityja Pep Guardiola na kratko pospremil zmago nad Realom.

V polfinalu, ta bo 18. in 19. avgusta, se bosta srečala zmagovalca tekem Leipzig - Atletico in Atalanta - PSG ter boljša iz dvobojev Manchester City - Lyon in Barcelona Bayern. Finale bo 23. avgusta na stadionu Luz v Lizboni.