bojana beovič Svet24.si

Bojana Beović o najnovejšem dogajanju okoli ...

dean-verberckmoes Svet24.si

Tragičen konec, na umetnem otoku našli trupelce ...

pct, pct potrdilo, covidno potrdilo Svet24.si

Morajo inšpektorji res med goste v času ...

tito pacient ukc lj wiki Reporter.si

Ostarelemu Titu naj bi menjali kri - so ga pokonci...

janez jansa blaginja pl Necenzurirano

Ne zaradi opozicije, vaše neto plače ne bodo ...

damjan in barbara Njena.si

Ljubezen po domače: Barbara in Damjan še bolj ...

doncic goltes 3 Ekipa24.si

OOOOO!? Dekle LUKE DONČIĆA Anamarija z novim ...

Magazin

V Ljubljani, Mariboru in Izoli bodo zagorele praznične lučke

Deli na:
V Ljubljani, Mariboru in Izoli bodo zagorele praznične lučke

Foto: M24.si

V Ljubljani, Mariboru in Izoli bodo danes prižgali svetlobno okrasitev, ki napoveduje praznični čas ob koncu leta. Epidemija covida-19 na praznično osvetlitev mest ne vpliva, se bodo pa aktualnim ukrepom za zajezitev epidemije organizatorji prilagajali pri izvedbi prireditev.

V Ljubljani bodo prižgali kar za 50 kilometrov prazničnih luči. Osrednja tema okrasitve, ki jo je zasnoval Urban Modic, je pomembnost skupine in sožitja. Okrasitev zato nosi naslov Vsemoč - moč vseh. Poleg tega bodo v središču Ljubljane odprli praznične stojnice, poleg znanih lokacij bodo letos postavljene tudi v Stritarjevi ulici.

Na ogled bodo še tradicionalne jaslice iz slame na Gallusovem nabrežju, okrasitev parka Zvezda z lampijoni ljubljanskih osnovnošolcev in 79 zelenih dreves na Wolfovi, Čopovi, Stritarjevi in Trubarjevi ulici, ki jih bodo okrasili meščani in obiskovalci.

V praznični osvetlitvi bodo danes zasijale tudi mestne ulice v Mariboru. Osrednji prizorišči Čarobnega Maribora bosta Glavni trg in Trg Leona Štuklja. Na prvem bo stala darilna tržnica in letošnja novost - božični vrtiljak, na Trgu Leona Štuklja napovedujejo praznično gostinsko ponudbo.Na mestnih ulicah in trgih bodo mimoidoče razveseljevale svetlobne skulpture Lumina in fototočke z urbanimi gozdički. Vrata bo danes odprlo tudi Vilinsko mesto, to so čarobni kotički, ulice, dvorišča, izbe in razstavišča v središču Maribora, kjer se bodo ves december odvijale prireditve in ustvarjalne delavnice.

Tudi v Izoli bodo praznične luči zažarele danes, park Pietro Coppo z drsališčem pa se bo spremenil v pravljični Ledeni otok. Kot so navedli v Turističnem združenju Izola, bodo poskrbeli tudi za pester spremljevalni program, saj bodo v prazničnem času od četrtka do nedelje na vrsti otroške predstave in glasbene točke, 4. in 5. decembra po tudi Miklavževa tržnica.

V prihodnjih dneh bodo praznično osvetlitev prižgali tudi drugje, že v soboto denimo v Celju in Kopru.