bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Je trk realnosti razblinil ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Magazin

V kraljestvu prepovedanih mačk

Deli na:
V kraljestvu prepovedanih mačk

Družina Majhen s svojimi bengalci, ki jih vzrejajo za prodajo in tekmovanja na razstavah. - Foto: Osebni arhiv družine Majhen

Kdor si želi mačko, ki bi jo nosil v naročju ter jo poljubljal in kar naprej crkljal, mečkal, naj se raje izogne bengalski mački. Če vas orjaški kremplji, ki vam roke okrasijo z brazgotinami, podobnimi samomorilskim zarezam, ne motijo, potem pa je bengalska muca hišni ljubljenček, v katerega se boste zaljubili.

V Reporterju o bengalkah spregovori Dubravko Majhen iz Hrvaške, ki skupaj s soprogo Lidijo in sinom živi v Križevcih na hrvaško-slovenski meji, kjer ima majhno farmo bengalskih mačk.

Mačka je mačka, kakršnakoli že, in kdor ima rad mačke, bo ljubil tako tisto zavrženo žival, ki jo je pobral vso umazano in bolhasto v blatnem jarku, kot tudi tisto, za katero bo pri elitnem vzreditelju mačk odštel najmanj dva tisoč evrov. Pri tem znesku se začne cena luksuznih mačk, kamor sodijo tudi bengalske mačke.

Žal so bengalske mačke v številnih delih sveta še vedno prepovedane, ker jih nepoznavalci te pasme enačijo s podivjanimi morilci, v resnici pa lahko s socializacijo rešimo popolnoma vse težave.

Mačke so že tako samosvoja bitja, bengalska pasma mačka pa je še posebej samosvoja. To so največje čveke in opravljivke, kar jih kje obstaja. Celo špeckahle.

Bengalske mačke so avanturistične in namenjene ravno tistim, ki obožujejo adrenalin. Če se odločite za nakupi, naj vam ne bo škoda denarja.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN TRAFIKI24