eugenija carl Svet24.si

"Golob ne bo užival nobenih ugodnosti."

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

Željko Bebek Odkrito.si

Oče in sin popila "pol gostilne"

liverpool navijaci pariz policija Ekipa24.si

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež kritično o parih, ki nočejo imeti otrok, imajo pa dva psa ali dve mački

Deli na:
Papež kritično o parih, ki nočejo imeti otrok, imajo pa dva psa ali dve mački

Papež Frančišek - Foto: Reuters

Papež Frančišek je v govoru o starševstvu med splošno avdienco v Vatikanu obžaloval, da hišni ljubljenčki včasih prevzemajo mesto otrok v družbi. Kritiziral je pare, ki nočejo imeti otrok, imajo pa dva psa ali dve mački, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prejšnji teden je papež ob objavi podatkov o upadanju rodnosti v Italiji dejal, da se država sooča z demografsko zimo. Država brez otrok trpi. Civilizacija je vse starejša, primanjkuje ji človečnosti, ker človek izgublja bogastvo starševstva, je v sredo opozoril Frančišek.

Pare brez otrok je označil za sebične, tiste, ki zaradi bioloških razlogov ne morejo imeti otrok, pa je pozval, naj razmislijo o posvojitvi. V svojem nagovoru je vseskozi poudarjal, naj se pari ne bojijo začetka starševstva. "Imeti otroka je veliko tveganje, vendar je večje tveganje zanikanje očetovstva in materinstva," je dejal.

Že leta 2014 je Frančišek za dnevnik Il Messaggero povedal, da je imeti hišne ljubljenčke namesto otrok še en fenomen kulturne degradacije in da so čustveni odnosi s hišnimi ljubljenčki lažji kot kompleksni odnosi med starši in otroki. V začetku letošnjega leta je prav tako kritiziral sodobno družbo, v kateri kariera in zaslužek za mnoge pomenita več kot gradnja družine.