stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Uroš Kuzman: Lažje brez alkohola kot brez kave

Deli na:
Uroš Kuzman: Lažje brez alkohola kot brez kave

Maja in Uroš se poznata že od nekdaj, oba sta Velenjčana. - Foto: Jaka Zorman

Uroš Kuzman je znan kot izjemno duhovit stand up komik, je pa tudi doktor matematike, docent na ljubljanski Fakulteti za matematiko in fiziko in glasbenik.

Oče in brat sta matematika, tako, da je »gen« za matematiko dobil po moški strani,  za matematiko ga je navdušil brat. Mama je jezikoslovka. Najbolj ga nasmejijo njegovi otroci. In kolegi komiki. Postali so tudi njegovi prijatelji. Med vožnjo na nastope se veliko presmejijo.

Pred korono mu je šlo pri nastopanju zelo dobro, že je nameraval opustiti ali zamrzniti matematiko, pa je potem le ugotovil, da mu zagotavlja stalnost in mirnost. »Starejši kot si, težje je zabavat publiko,« je povedal Maji v oddaji Iskreno z Majo Oderlap. »To je naporen poklic. Delat s študenti je lažje.«

Po drugi strani pa priznava, da tudi z njim ni najlažje: »Komiki smo naporna bitja. Nastopi ti dajo dosti adrenalina, in težko  se je vrnit nazaj v normalno življenje, zato smo včasih zateženi.«

Foto: Jaka Zorman - Uroš je Maji zaupal marsikaj iz svojega življenja. In to na zabaven način. Saj je vendar komik.

Ampak njegova partnerka ga očitno zelo dobro prenaša, saj sta skupaj že 22 let, začela sta v srednji šoli. Po nekaj letih v Ljubljani sta se vrnila v Velenje. »Za družino je Velenje boljše, za nočno življenje pa je boljša Ljubljana,« ugotavlja razliko Uroš. V Velenju živi veliko njegovih nekdanjih sošolcev, s katerimi ponovno vzpostavlja vezi. Spet poje tudi v Šaleškem študentskem oktetu, za katerega piše tudi besedila pesmi. Zanj je napisal glasbeno parodijo Ko te ni.

Njegova velika ljubezen je kava, spije tri, štiri na dan, črne, brez mleka. Bil je ambasador akcije 40 dni brez alkohola in s kolegom komikom Alešem Staretom sta se res držala tega posta. Naslednje leto je poskusil biti 40 dni brez kave, a je ugotovil, da je bilo brez kave bistveno težje kot brez alkohola. Tako spet z užitkom pije kavo. Naslednje leto bo star 40 let, bliža pa se tudi njegov tisoči nastop.

Oddajo Iskreno z Majo Oderlap lahko spremljate vsako sredo ob 20.00, na TV Veseljak Golica. Ponovitev pa v nedeljo ob 18.00.