mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

UNIJA SMART ACCOUNTING – ODGOVOR NA POSLOVNE IZZIVE SODOBNEGA ČASA

Deli na:
UNIJA SMART ACCOUNTING – ODGOVOR NA POSLOVNE IZZIVE SODOBNEGA ČASA

Tempo sodobnega vsakdana narekuje nove smernice v domala vseh, tudi na videz dokaj tradicionalnih panogah. Pri tem računovodstvo ni nikakršna izjema, prav nasprotno – deležniki na trgu smo se s prihodom novih tehnologij in sodobnih načinov poslovanja znašli pred velikim izzivom, kako v okviru precej togih zakonskih predpisov in regulativ najti prave rešitve, s katerimi bi strankam lahko omogočili nemoteno poslovanje in jim hkrati zagotovili davčno varnost.

Ob vsem navedenem ni težko ugotoviti, da se težišče posla sodobnih računovodskih servisov čedalje bolj pomika na stran strokovnih in učinkovitih svetovalnih storitev, medtem ko je za obdelavo čedalje večjih količin podatkov ključnega pomena predvsem čim večja avtomatizacija. Ne nazadnje živimo v času, ko pametne tehnologije že lahko prevzamejo veliko število nalog, za katere so bili še ne tako dolgo nazaj potrebni knjigovodje.
 
V Računovodski hiši Unija vsekakor želimo narekovati smernice v naši branži, zato smo se z izzivom pogumno spopadli in do nedavnega med seboj ločen, a bogat nabor naših storitev in znanj združili ter strankam ponudili enoten produkt pod imenom Unija Smart Accounting.
 
Unija Smart Accounting (USA) ponuja tisto nekaj več, kar sodobno podjetje oz. podjetnik danes zagotovo potrebujeta. Pri snovanju USA nas je vodila predvsem ideja, da vse tisto, kar za nas lahko opravi tehnologija, dejansko prepustimo tehnologiji, medtem ko naše znanje raje usmerimo neposredno k stranki in ji na podlagi analiz iz zbranih podatkov poskusimo ponuditi najboljše svetovalne storitve in ji pomagati, da bo v danih okoliščinah sprejemala najboljše poslovne odločitve.
 


Strankam tako že na samem začetku procesa, torej pri zbiranju podatkov, ponudimo IT rešitve, s katerimi podatke digitaliziramo. Brezpapirno poslovanje oz. digitalizacija je namreč predpogoj, da lahko v nadaljevanju proces avtomatiziramo. Seveda računovodja oz. računovodski strokovnjak še naprej ostaja osrednji vezni člen, ki skrbi za ažurno obdelavo podatkov in pravočasno posredovanje aktualnih informacij. Hkrati s tem pa naši računovodski strokovnjaki s svojim znanjem ključno pripomorejo pri pravilnih finančnih in poslovnih odločitvah, pomagajo pa tudi pri načrtovanju, pripravljanju, izvajanju in nadziranju poslovanja.
 
Unijine IT rešitve, ki jih razvijamo s timom naših strokovnjakov, pridejo do izraza pri poročanju rezultatov, tako do zunanjih inštitucij, kot tudi do samih strank (interno poročanje). V Uniji smo namreč v okviru USA razvili tudi napreden sistem poročanja Reporting 5.0, ki s pomočjo poslovne inteligence (Unija BI) in vizualiziranih podatkov v realnem času omogoča vpogled v kompleksna razmerja poslovanja.
 
V sklepnem koraku analiz pa je na potezi še skupina izkušenih Unijinih svetovalcev, strokovnjakov z različnih področij, ki skupaj s stranko poročila pregleda, jih analizira ter ponudi učinkovite, konkretne in praktične rešitve za izboljšanje poslovanja, tako doma kot v tujini. Na enem mestu namreč ponujamo davčno, pravno, poslovno in finančno svetovanje.
 
Krog je s tem zaključen. Če k vsemu omenjenemu prištejemo še mednarodno prisotnost Unije, ki je fizično prisotna v 6 državah nekdanje Jugoslavije in prek partnerjev tudi v celotni vzhodni Evropi, lahko neskromno trdimo, da smo uspešno začrtali pot računovodstva nove generacije in ponudili pravi odgovor na poslovne izzive sodobnega časa. Sicer pa je že znano, da »mi začnemo, ko drugi obupajo«.