900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nezakonito poslovanje državnega sveta pod vodstvom Alojza Kovšce: za najmanj 35 tisoč evrov kršitev

Deli na:
Nezakonito poslovanje državnega sveta pod vodstvom Alojza Kovšce: za najmanj 35 tisoč evrov kršitev

Alojz Kovšca, predsednik državnega sveta. - Foto: Primož Lavre

Računsko sodišče je predstavilo ugotovitve iz revizije pravilnosti poslovanja državnega sveta v letu 2020. Izreklo je mnenje s pridržkom, pri čemer so navedli več primerov poslovanja v neskladju s predpisi. Za zakonito in gospodarno poslovanje državnega sveta je sicer neposredno odgovoren sekretar Dušan Štrus, predsednik te institucije pa je Alojz Kovšca.

Na Računskem sodišču so med drugim izpostavili, da je državni svet (DS) kršil predpise o javnem naročanju pri nabavah v vrednosti najmanj 35.727 evrov. Za tiskarske storitve, storitve telefonije in dobavo pisarniškega materiala niso izvedli postopkov oddaje javnega naročila, sredstva proračuna so porabili za storitve in blago, ki niso bili nujni za izvajanje nalog, in druge namene oziroma v višini, ki je nujna za izvajanje nalog.

Državni svet tudi ni vzpostavil ustreznih notranjih kontrol, plačeval je storitve v pavšalnem znesku, za storitve, ki niso bile opravljene, ni uveljavljal pogodbene kazni oziroma je izplačal polni pogodbeni znesek plačila. Na delovnopravnem področju so na DS v nasprotju s predpisi določili razpon plačnih razredov pri nekaterih delovnih mestih in določili večje število sistemiziranih delovnih mest od dejanskih delovnih potreb.

Na Računskem sodišču sicer pravijo, da je DS med revizijskim postopkom sprejel ustrezne popravljalne ukrepe za odpravo razkritih nepravilnosti.