favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Umrl britanski igralec Alan Rickman

Deli na:
Umrl britanski igralec Alan Rickman

Foto: Arhiv Reporterja

Za posledicami raka je v starosti 69 let umrl britanski igralec Alan Rickman, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz njegove družine. Znan je bil po upodabljanju malopridnežev. Med drugim je bil nottinghamski šerif v Robinu Hoodu: Princu tatov Kevina Reynoldsa iz leta 1991. Vloga mu je prinesla bafto za najboljšega stranskega igralca.

Za britanskega oskarja je bil nominiran še trikrat, med drugim za nastop v filmu Razsodnost in rahločutnost, ki ga je po istoimenskem romanu Jane Austin leta 1995 režiral Ang Lee. Osvojil je tudi zlati globus za najboljšega igralca v mini seriji oziroma televizijskem filmu za vlogo Rasputina v istoimenski biografski TV drami Ulija Edla (1996).

Igralsko kariero je Rickman začel v gledališču. Bil je član Kraljevega Shakespearovega gledališča (Royal Shakespeare Company), kjer je nastopal tako v sodobnih kot klasičnih gledaliških produkcijah. Mednarodno prepoznavnost je dosegel leta 1988 z vlogo kriminalca Hansa Gruberja, nasprotnika Bruca Willisa v akcijskem filmu Umri pokončno.

Po poročanju BBC je bil eden najbolj priljubljenih britanskih zvezdnikov, zahvaljujoč tudi vlogi zlobnega profesorja Robausa Rawsa, ki jo je odigral v vseh osmih filmih o Harryju Potterju.