sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Teroristični napad v Nici: Zakaj je moral umreti 11-letni Brodie?

Deli na:
Teroristični napad v Nici: Zakaj je moral umreti 11-letni Brodie?

Foto: FB

»Sta v naših srcih, mislih in molitvah. Počivajta v miru, Brodie in Sean, mnogi se vaju bodo spominjali,« so zapisali na facebook strani bejzbol kluba Hill Country Baseball Club. Brodie Copeland je bil star 11 let in je bil igralec v klubu. Je ena najmlajših žrtev podivjanega muslimana v Nici. Sean, prav tako žrtev, je njegov oče, star 51 let.

Brodie in Sean Copeland sta na Azurno obalo prišla še z nekaj sorodniki na »počitnice iz sanj«. Sinoči sta se veselila in skupaj s Francozi proslavljala njihov nacionalni praznik dan Bastilje. Zaključka nista dočakala, bila sta eni od 84. žrtev krvavega terorističnega napada, ko je podivjani musliman v tovornjaku ob vzklikih »Alah je velik« zapeljal v množico in pustil za seboj dva kilometra dolgo krvavo sled, dokler ga niso s streli prerešetali policisti.

»Moje srce je polno bolečine. Izgubil sem velikega prijatelja,« je na facebook zapisal družinski prijatelj in dodal: »Molite za družino Copeland, posebej za Kim, Austin in Meghan, ki so bile priča tej grozljivi tragediji, a jim je uspelo pobegniti.«

Copelandovi so iz Teksasa v ZDA. Glava družine, Sean Copeland, je bil podpredsednik korporacije Lexmark za Severno in Južno Ameriko. V Francijo so prišli na praznovanje rojstnega dne, poroča USA Today. Kmalu po tragediji, ko je ameriški State Department sporočil, da sta umrla dva Američana, se je razvedelo, da gre za člana družine Copeland. »Naša srca so zlomljena, šokirani smo ob izgubi Brodieja, čudovitega sina in brata, ki nam je vlival življenje, in Seana, krasnega moža in očeta,« so ob tragediji sporočili iz družinskega kroga.