polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Magazin

Turki vpletli politiko v nogomet in s salutiranjem proslavljali zadetek in zmago proti Albaniji

Deli na:
Turki vpletli politiko v nogomet in s salutiranjem proslavljali zadetek in zmago proti Albaniji

Foto: Twitter

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo preverila poročila, da so turški reprezentanti na petkovi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Albaniji z vojaškimi pozdravi izrazili podporo turški ofenzivi proti Kurdom v Siriji, kar bi predstavljajo nedovoljeno vpletanje politike v nogomet, poročajo tuje tiskovne agencije.

Pravila Uefe prepovedujejo uporabo političnih in verskih simbolov na tekmah, za prekrške pa so predvidene visoke kazni. "Sam sicer nisem videl teh gest, ki bi jih lahko razumeli kot provokacijo (...) a gotovo bomo preverili zadeve," je za italijansko tiskovno agencijo Ansa dejal tiskovni predstavnik Uefe Philip Townsend.

Turški igralci naj bi se z vojaškimi pozdravi odzvali na odločujoč zadetek Cenka Tosuna v zadnji minuti rednega dela tekme v Istanbulu za domačo zmago z 1:0.

Po tekmi je reprezentanca tudi objavila sliko na svojem uradnem profilu na Twitterju, na kateri igralci salutirajo, v spremnem besedilu pa piše, da zmago "posvečajo hrabrim vojakom in drugim mučenikom".

Ansa je še poročala o izjavah turških nogometašev po tekmi, v katerih so izrazili podporo vojski.

V Turčiji znane osebnosti sicer pogosto izražajo podporo obrambnim silam v času po napadih ali med vojaškimi operacijami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Turčija je ofenzivo proti Kurdom v Siriji začela v sredo, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump s turško-sirske meje umaknil ameriške vojake.

Ofenziva je sprožila kritične odzive v številnih evropskih državah, nekatere izmed njih so zaradi nje tudi ustavile izvoz orožja v Turčijo.

loading...
Loading...