Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Magazin

Turki vpletli politiko v nogomet in s salutiranjem proslavljali zadetek in zmago proti Albaniji

Deli na:
Turki vpletli politiko v nogomet in s salutiranjem proslavljali zadetek in zmago proti Albaniji

Foto: Twitter

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo preverila poročila, da so turški reprezentanti na petkovi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Albaniji z vojaškimi pozdravi izrazili podporo turški ofenzivi proti Kurdom v Siriji, kar bi predstavljajo nedovoljeno vpletanje politike v nogomet, poročajo tuje tiskovne agencije.

Pravila Uefe prepovedujejo uporabo političnih in verskih simbolov na tekmah, za prekrške pa so predvidene visoke kazni. "Sam sicer nisem videl teh gest, ki bi jih lahko razumeli kot provokacijo (...) a gotovo bomo preverili zadeve," je za italijansko tiskovno agencijo Ansa dejal tiskovni predstavnik Uefe Philip Townsend.

Turški igralci naj bi se z vojaškimi pozdravi odzvali na odločujoč zadetek Cenka Tosuna v zadnji minuti rednega dela tekme v Istanbulu za domačo zmago z 1:0.

Po tekmi je reprezentanca tudi objavila sliko na svojem uradnem profilu na Twitterju, na kateri igralci salutirajo, v spremnem besedilu pa piše, da zmago "posvečajo hrabrim vojakom in drugim mučenikom".

Ansa je še poročala o izjavah turških nogometašev po tekmi, v katerih so izrazili podporo vojski.

V Turčiji znane osebnosti sicer pogosto izražajo podporo obrambnim silam v času po napadih ali med vojaškimi operacijami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Turčija je ofenzivo proti Kurdom v Siriji začela v sredo, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump s turško-sirske meje umaknil ameriške vojake.

Ofenziva je sprožila kritične odzive v številnih evropskih državah, nekatere izmed njih so zaradi nje tudi ustavile izvoz orožja v Turčijo.

loading...
Loading...