900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Toulouse se bo na sodišču boril proti izpadu iz prve nogometne lige

Deli na:
Toulouse se bo na sodišču boril proti izpadu iz prve nogometne lige

Foto: Reuters

V Franciji niso z odobravanjem sprejeli konca sezone 2019/20 nogometnega prvoligaškega prvenstva. Bogatemu pariškemu klubu PSG je za zeleno mizo po 27 odigranih krogih pripadel naslov prvaka sezone skrajšane zaradi pandemije covida-19. V drugo ligo sta izpadla Amiens in Toulouse, ki se podaja v sodni boj za obstanek med elito.

Olivier Sadran, predsednik Toulousa, je v petek, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, potrdil, da se je pritožil zaradi izpada svojega kluba v drugo francosko ligo.

Čeprav je Toulouse v zdaj že končani sezoni vpisal neslavni rekord, črni niz enajstih zaporednih porazov, ter je z zgolj tremi zmagami na 28 tekmah povsem upravičeno pristal povsem na repu prvenstvene lestvice, pa je predsednik kluba prepričan, da bi morali izpad iz elitne druščine potrditi na igrišču.

"Sprejel sem to odločitev, da grem na sodišče, da zagotovimo športno pravičnost. V igri je bilo še več kot 30 točk," je v pismu sponzorjem Toulousa zapisal Sadran, ki se sicer trenutno dogovarja o prodaji kluba ameriškemu finančnemu skladu.


Toulouse je za 18. mestom, ki bi zagotavljalo dodatne kvalifikacije za obstanek v ligue 1, zaostajal 13 točk. Vso sezono so zbrali le 13 točk, saj od oktobra niso dobili nobene tekme.

Francoska nogometna zveza mora še potrditi seznam udeležencev tako prve kot druge lige v sezoni 2020/21. Razmišljajo, da bi v naslednji sezoni drugo ligo razširili na 22 moštev, v kateri bi bila tako Toulouse kot Amiens, ki ga vodi slovenski trener Luka Elsner.

Tudi Elsnerjeva zasedba se ni sprijaznila z odločitvijo o koncu sezone in izpadu iz elite.

Zaradi epidemije novega koronavirusa je bilo francosko prvenstvo prekinjeno, za končno pa je obveljala takratna razvrstitev na lestvici. Tako so PSG razglasili za prvaka, v evropsko ligo prvakov se je uvrstil še Olimpique Marseille, v kvalifikacije pa tretjeuvrščeni Rennes. Nimes pa si bo moral obstanek priboriti v dodatnih kvalifikacijah. Amiens je deset krogov pred koncem za Nimesom zaostajal štiri točke.