zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Alpski smučarji zaradi koronske krize na začetku sezone ne bodo potovali v Severno Ameriko

Deli na:
Alpski smučarji zaradi koronske krize na začetku sezone ne bodo potovali v Severno Ameriko

Krovna smučarska zveza Fis je sporočila, da v prihajajoči sezoni zaradi posledic pandemije novega koronavirusa in varnostnih razmer ne bo tradicionalnih smučarskih tekem na začetku sezone v Severni Ameriki. Tja se bodo alpski smučarji vrnili v sezoni 2021/22, v naslednji pa bodo severnoameriške tekme prestavili na druga prizorišča v sezoni.

Kot je sporočila Fis, se je za ta korak odločila po posvetu z nacionalnima zvezama v ZDA in Kanadi ter prireditelji, ki bi morali izvesti tekme. Skupaj so se odločili, da zaradi koronske krize smučarji letos ne bodo gostovali na teh prizoriščih.

V ženskem delu alpskega smučanja so odpovedali tekmi v slalomu in veleslalomu v Killingtonu 28. in 29. novembra ter tekme v hitrih disciplinah v Lake Louisu med 1. in 6. decembrom. Pri moških pa ne bo hitrih tekem v Lake Louisu med 25. in 29. novembrom ter tekem v tehničnih in hitrih disciplinah v Vailu in Beaver Creeku med 1. in 6. decembrom.

Kot je v sporočilu za javnost pojasnila Fis, so odločitev sprejeli zaradi varnosti in skrbi za zdravje vseh tekmovalcev in udeležencev tekem. Odločitev pa so sprejeli že zdaj, da bodo tako pomagali zvezi in prirediteljem drugih tekem v sezoni pri iskanju nadomestnih prizorišč.