Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Magazin

To so spektakularni pogledi na najbolj skrite predele Soče (VIDEO)

Deli na:
To so spektakularni pogledi na najbolj skrite predele Soče (VIDEO)

Pohodniki se bodo lahko od danes odpravili na novo Soško pot med Kobaridom in Trnovim ob Soči. Okoli pet kilometrov dolga sprehajalna pot bo pohodnikom ponudila poglede na enega najbolj skritih predelov reke Soče s številnimi tolmuni in brzicami, ki je bil doslej dostopen le kajakašem.

Soška pot se prične v ustju potoka Kozjak, pod istoimenskim slapom, nato pa po levem bregu pelje mimo znamenitega tolmuna Otona do območja pod vasjo Trnovo ob Soči. Od tam lahko pohodniki po desnem bregu nadaljujejo pot po stari cesti do Napoleonovega mostu v Kobaridu, po levem bregu pa se lahko povzpnejo do Magozda in se zatem po strugi Kozjaka spustijo do izhodišča.

Kot je povedal vodja del Jože Šerbec, je bil glavni izziv dostava materiala na težko dostopne predele soteske. Pri tem so uporabili žičnico, s katero so na levi breg spravili akacijeve kole, s katerimi so pot na nevarnejših odsekih utrdili in zavarovali. Grapo pri tolmunu Otona so premostili z osem metrov dolgo brvjo, povsem na novo pa je bilo potrebno nadelati stezi po hudourniški strugi vodotoka Globoko in na melišču pred Trnovim.

Pot od Kobarida do Trnovega ni zahtevna in jo je moč prehoditi v uri in pol. Kot še dodaja Šerbec, nova pot pomeni dodatno turistično ponudbo na Kobariškem, obenem pa bo dobrodošla tudi zaradi razbremenitve turistično zelo obiskanega območja pri slapu Kozjak.

Urejanje Soške poti je omogočila Občina Kobarid, pri izvedbi pa sta sodelovala tudi Turistično društvo Kobarid in Ustanova Fundacija Poti miru v Posočju.

Loading...