cavazza smrekar 1 Odkrito.si

Uresničena želja Sebastiana Cavazze in Ajde ...

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Magazin

Tina Trstenjak cilja visoko, a zlata ne obljublja

Deli na:
Tina Trstenjak cilja visoko, a zlata ne obljublja

Foto: arhiv Reporterja

Aktualna evropska, svetovna in olimpijska prvakinja med judoistkami do 63 kilogramov Tina Trstenjak bo prvo slovensko orožje na bližnjem evropskem prvenstvu, ki se v četrtek začenja v Varšavi.

Šestindvajsetletna Celjanka ne skriva visokih ciljev, a opozarja, da je na vsaki tekmi veliko odvisno tudi od dnevne forme in počutja.

Po običaju so varovanci celjskega trenerja Marjana Fabjana z napovedmi vedno zadržani, pa čeprav se Slovenija ponaša že z 42 kolajnami z evropskih prvenstev, pod katere se je v večji meri kot trener podpisal prav Fabjan. "V Varšavi si v prvi vrsti želim predvsem dobre borbe. Če bodo dobre, tudi izid ne bo izostal," pravi slovenska junakinja z lanskih olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Letošnja sezona je zanjo nekaj krajša od običajnih, saj je bila po igrah v Riu kar mesec dni brez treningov in uživala na morju in v prostem času, da si je vnovič napolnila baterije. "Pred igrami to pač ni bilo možno. Kljub temu, da sem nekaj kasneje začela, pa mislim, da sem normalno trenirala. Vse se bo videlo na dan tekme, a takrat se mora iziti tudi dnevna forma," je o pripravljenosti tik pred EP razmišljala lani najboljša športnica Slovenije.

Ta je imela po igrah tudi številne medijske in sponzorske obveznosti in kot pravi sama, še dobro, da zanjo skrbi Marjan Fabjan, ki je znal zahteve odriniti do te mere, da je bilo vse še v okviru normalnega. "Na začetku je bilo res veliko obveznosti, zdaj pa se je nekako vrnil stari ritem. Moram priznati, da mi je na teh dogodkih še vedno bolj neprijetno, kot prijetno, a se počasi navajam. Vedeti pa je treba tudi, da se vsake stvari pač ne morem udeležiti." Trstenjakova temu dodaja, da se trudi ostati taka, kot je bila pred olimpijskim zlatom, pa čeprav je medijska pozornost vendarle veliko večja.

Varšava bo pokazala pravo pripravljenost, a sezona je nakazala, da namerava slovenska prvakinja še kar nekaj časa kraljevati tudi na čelu svetovne jakostne lestvice, saj je letos že dobila močno tekmo v Parizu: "A vesela sem tudi drugih dobrih dosežkov in uvrstitev na stopničke, kjer sem dobila potrdilo, da sem zraven, da sodim med najboljše. Tudi te uvrstitve so zelo dobre, saj ne gre pričakovati, da bom vedno in povsod zmagovala."

Tudi v poljski prestolnici je Trstenjakova prva favoritinja za zlato. Prve tekme v sezoni, ki pomeni uvod v olimpijski cikel do Tokia 2020, pa so potrdile, da so iste kot na prejšnjih velikih tekmovanjih tudi glavne tekmice: "Seveda je tudi nekaj novih mladih močnih tekmic. Nenazadnje je to v Sloveniji Andreja Leški, ki tekmuje odlično in tako je tudi drugje. A napredek mladih je vedno le dober za konkurenco."

Trstenjakovo, ki bo branila zlato z lanskega EP v Kazanu, nastop čaka v petek.