Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Pisnik: V tujini tvoje rezultate bolj cenijo

Deli na:
Tina Pisnik: V tujini tvoje rezultate bolj cenijo

Tina Pisnik - Foto: Primož Lavre

S Tino Pisnik smo se ob njenem nedavnem obisku Slovenije pogovarjali v prijetnem ambientu pod mariborskim Pohorjem. Po dolgih delovnikih, ki jih kot teniška trenerka preživlja na Floridi, se je prišla sem predvsem spočit, kljub temu pa si tudi na dopustu z veseljem vzame čas za kakšen pogovor o tenisu. Pot jo je pred dobrimi sedmimi leti peljala v ZDA, kjer se, kot pravi sama, lažje uveljavlja, raste ter širi obzorja, tako profesionalno kot zasebno.

Kot nekdanja tekmovalka, ki je bila uvrščena v prvo trideseterico na lestvici WTA, je v ZDA neprimerljivo bolj spoštovana kot pri nas, uspešno pa se uveljavlja tudi kot trenerka, saj je bila lani nominirana med 25 najboljših trenerjev v ZDA, na koncu pa je zasedla drugo mesto v ženski kategoriji.

V intervjuju med drugim spregovori o tem, kako trenutno poteka njeno življenje na Floridi, kjer je center teniškega sveta, pa tudi o razlogih za njen odhod v Ameriko.

Pove tudi čemu kot trenerka posveča največ pozornosti in  zakaj je vedno odprta za nova znanja, pa tudi strokovne pogovore in »filozofiranje« o tenisu, ki se, tako kot vse, nenehno spreminja.


Spominja se tudi svojih juniorskih let, za katera pravi, da so najlepši del teniške kariere, pa tudi prehoda med profesionalce in pohoda proti teniškemu vrhu ter težkega soočanja z nenadnim koncem tekmovalne kariere, do česar je prišlo po  nesreči na turnirju v Los Angelesu leta 2004.

V pogovoru se dotaknemo tudi tematike psihične pripravljenosti predvsem mlajših igralcev, kar je po njenem mnenju še vedno neke vrste tabu, kritično pa spregovori tudi o tem, zakaj se v Sloveniji dogaja, da naši igralci v kategorijah do 14 ali 18 let beležijo  velike uspehe, potem pa se nekaj »zalomi«.

S Tino Pisnik smo se pogovarjali ob začetku turnirja US Open in nekaj besed namenili tudi Sereni Williams, ki se je na tem turnirju poslovila od tekmovalne teniške kariere.  

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24