Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Tina Maze po odstopu: Sem le človek, ki dela napake

Deli na:
Tina Maze po odstopu: Sem le človek, ki dela napake

Foto: Reuters

Tina Maze je odstopila dve vratci pred ciljem prve vožnje na tekmi za svetovni pokal v Mariboru. Po prvi tekmi 51. Zlate lisice, v nedeljo bo še slalom, je najboljša slovenska športnica dejala, da je bila želja velika. "A sem le človek, ki dela napake."

"Seveda ni lepo in 'fajn', da se ti to zgodi doma. Poskusila sem narediti najboljše, kar je bilo možno. Začetek slaloma je bil malo počasen. Mislim pa, da sem vedno bolj dodajala in spodaj sem bila res presenečena, ko sem odstopila. Temu delu in zadnjim zavojem očitno nisem posvečala dovolj pozornosti, videla sem se že v cilju. Malo me je poneslo vse skupaj, tako številčno občinstvo doma in se je vse skupaj prehitro odvilo," je bila razočarana Mazejeva.

Na ogledu proge se je sicer posvetila tudi temu zadnjemu delu, na katerem je naredila usodno napako. "Spodaj sem želela izpeljati čim bolj ozko linijo med vratci, ki sem si jo ogledovala že pred tekmo, pa sem imela tam preveliko hitrost in me je odneslo. Nisem sicer mislila na nič drugega, kot nase in na vožnjo. Malo sem sicer čutila ploskanje in navijanje. Mi je zelo žal, da se je to zgodilo, tudi zaradi gledalcev."

Mazejeva pa je bila razočarana tudi, ker se bo zelo zmanjšala tudi njena prednost v svetovnem pokalu pred drugouvrščeno Avstrijko Anno Fenninger. "Veliko bom izgubila tudi v boju za veliki kristalni globus. Potrebno bo ohraniti hladno glavo in delati strokovno naprej. To, da znam smučati, sem dokazala tudi danes. Vse to so sicer porazi, ki so boleči, vendar sem le človek, ki dela napake."

Veliko število gledalcev, ki so jih je privabili uspehi Tine Maze, tudi dve zlati in srebrna medalja z nedavnega svetovnega prvenstva v ZDA, je spominjalo na zlate čase slovenskega alpskega smučanja. "Ljudje v Mariboru me res napolnilo z energijo. Že včeraj na žrebu je bilo to čutiti. Po SP sem imela velika pričakovanja, želja je bila zelo velika na startu. Na cilju sicer nisem slišala navijanja razen bučanja. Hvala vsem. Ne glede na vse, je Maribor zame najlepša tekma svetovnega pokala."

Mazejeva pred nedeljskim slalomom še ni rekla zadnje besede. "Sedaj se bom malo umirila, spočila noge, ki sicer niso utrujene. Zame je bil ta odstop šok. Potem pa bo takoj na programu slalomski trening in priprava za nedeljski nastop," je sklenila 31-letna Črnjanka.