sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Orban je na cilju, kdaj bo Janša?

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Magazin

Tina Maze gre v veleslalomu po novo medaljo

Deli na:
Tina Maze gre v veleslalomu po novo medaljo

Foto: Reuters

Dvakratna olimpijska zmagovalka Tina Maze bo na današnjem veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku lovila svojo četrto medaljo na četrti tekmi prvenstva. Ob 18.15 po slovenskem času je prva vožnja, ob 22.15 pa finale.

Za Slovenijo bodo poleg Mazejeve nastopile še Ana Drev, Katarina Lavtar in Ilka Štuhec.

Tina Maze je na tokratnem SP osvojila dve zlati in srebrno medaljo, dve prvi mesti na domačem smučišču pa je pričakovala izkušena Lindsey Vonn, ki je ostala pri eni bronasti medalji. Pred današnjim veleslalomom in sobotnim slalomom so oči gostiteljev SP uperjene tudi v mlado domačinko iz Vaila Mikaelo Shiffrin, najboljšo slalomistko zadnjih sezon, ki pa je vse boljša veleslalomistka.

Enaintridesetletna Mazejeva je lani v Sočiju osvojila olimpijska naslova v veleslalomu in smuku. Na tem SP se je v slednji disciplini že ovenčala z zlatom, predsednik Mednarodne smučarske zveze Gianfranco Kasper pa ji je nadel še zlato medaljo po kombinaciji in srebrno po superveleslalomu.

Mazejeva je imela po ponedeljkovem kombinacijskem zmagoslavju dovolj časa za premor, terapije bolečega kolena in treninge, saj je izpustila torkovo ekipno tekmo, sreda pa je za večino na prvenstvu prosta. Tako bo lahko prepričljivo vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala še lažje napadla progo v disciplini, v kateri ima največ medalj na velikih tekmovanjih. Poleg olimpijskega naslova je bila na zadnjih treh SP vedno najmanj druga, leta 2011 je posegla po zlatu, v Vancouvru 2010 pa po olimpijskem srebru.

Ana Drev, deseta veleslalomistka prejšnjega SP, je imela v zadnjih dneh bolečine v hrbtu in nekaj časa ni trenirala, brez vadbe pa je bila tudi v času pred odhodom na SP v ZDA, ker je prebolela gripo. Upa, da bodo pomagale terapije fizioterapevtke Nežke Poljanšek in da bo na tekmi nastopila brez bolečin. Štuhčeva je bila že sedma na kombinaciji na tem SP, po ekipni tekmi pa se že zelo veseli prvega posamičnega nastopa Katarina Lavtar.

loading...
Loading...