zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Magazin

Tim Mastnak svetovni podprvak: "Srebrna snežinka mi zelo paše k bundi"

Deli na:
Tim Mastnak svetovni podprvak: "Srebrna snežinka mi zelo paše k bundi"

Foto: alesfevzer.com - Tim Mastnak

Slovenski deskar Tim Mastnak je po osvojitvi naslova svetovnega podprvaka v paralelnem veleslalomu v Park Cityju izrazil zadovoljstvo z osvojeno srebrno medaljo. "Ta srebrna snežinka (kot so oblikovane medalje na SP v Park Cityju; op. STA) mi zelo paše k bundi," je dejal v prvem odzivu za STA.

Malo grenkobe zaradi napake v velikem finalu je sicer prisotne. "Super, vesel sem, čeprav je morda malo cmoka v grlu. Štartal sem na zlato. Vožnje so bile odlične, mislim, da sem bil sposoben premagati danes izjemnega in predvsem zanesljivega Loginova. A se na koncu ni izšlo," je ocenil po finalu z Rusom Dimitrijem Loginovom.

V finalu je 28-letni Celjan namreč v težkih pogojih storil napako v tretjih vratcih in pristal v snegu ter boj za zlato tako prepustil mlademu Rusu, ki je le mirno moral odpeljati do cilja.

"Žal sem naredil to napako, ki je bila posledica slabe vidljivosti. Nisem videl kam sem zapeljal, potem niti ne vem, kaj se je zgodilo, končal sem v snegu," je opisal dogajanje v finalni vožnji. Tam je nastopal na rdeči progi, ki se je dotlej izkazala za slabšo med obema.


V izločilnih bojih je pred tem trikrat nastopil na modri progi in vsakič zabeležil zmago, tudi večina ostalih izločilnih bojev se je dobivala na modri progi, a sam razpleta v finalu ne pripisuje temu. "Med progama niti ni bilo takšne razlike, dalo se je tudi na rdeči progi tekmovati."

"Nasploh so bili pogoji izredno težki zaradi vremenskih pogojev (močno je snežilo in pihalo; op. STA). Podlaga se je spreminjala, a sem se do finala uspel dobro prilagajati," je strnil svoje vtise.

Mastnak je z osvojeno srebrno medaljo Sloveniji prideskal 12. kolajno na svetovnih prvenstvih in deseto v alpskih disciplinah. Veliko časa za slavje sicer ne bo imel, saj ga že jutri po ameriškem času, ko bo nastopil še v paralelnem slalomu, čaka nov boj za medalje.

"Svoje sem že dosegel, lahko bom povsem sproščen. Proga mi ustreza, s strmega dela preide v ravnino. Je pa zelo zahtevna, še težjo jo delajo vremenski pogoji. Mogoče malo spominja na Carezzo (prizorišče uvodne tekme svetovnega pokala letošnje sezone; op. STA), kjer sem zmagal. Po duši sem veleslalomist, ampak zakaj ne bi odšel domov z dvema medaljama," je dodal.

Loading...